Friday, May 24, 2024
HomeРегионДупницаШколото в Самораново събра 120 лв. за ремонта на „Радецки”

Школото в Самораново събра 120 лв. за ремонта на „Радецки”

Учениците и учителите от училището в дупнишкото село Самораново събраха над 100 лв. за ремонта на кораба музей  „Радецки”. За да помогнат за възстановяването на историческия плавателен съд, възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” и техните преподаватели изработваха и продаваха мартеници и сувенири.

„В отговор на инициативата на община Дупница и отправения апел към всички училища, носещи името на Христо Ботев, за включване в кампания за набиране на средства за ремонт на кораба „Радецки” учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев“ в с. Самораново изработвахме мартеници и сувенири.

Служителката в училището Евролия Чакърова отново влезе в ролята на Баба Марта и заедно с второкласничката Божидара Щупалова и Иван Радев от пети клас застанаха зад импровизирания щанд пред входа на учебното заведение и предлагаха ръчно изработени мартенички. След края на учебните часове продавачи бяха и ученици от пети, шести и седми клас. За два часа бяха събрани 120 лв. Красивите табла подредиха преподавателят по изобразително изкуство Галина Дашова и Лилия Дотина – учител в предучилищната група. Парите бяха събирани в кутия за дарения, която ще стои във фоайето на училището. Всеки, който иска да помогне за ремонта на кораба „Радецки”, може да го направи до петък”, обясниха от училищното ръководство.

Както е известно, училището в Самораново има традиции в извънкласните дейности и е носител на награда на МОН за цялостна политика в сферата на извънкласните дейности, описана в доклад от началната учителка Валентина Грънчарова.

Снимките: В училището в Самораново изработваха и продаваха мартеници, за да се включат в инициативата за спасяването на „Радецки”.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular