Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионКюстендилШофьор алармира за риск от срутище на пътя Блатешница-Кюстендил (ВИДЕО)

Шофьор алармира за риск от срутище на пътя Блатешница-Кюстендил (ВИДЕО)

Падащи камъни затрудняват движението и създават риск за шофьорите в района на земенското село Блатешница. За това алармира жителят на община Земен Теодор Митов. На заснето от него видео се вижда, че скални късове с различна големина са се изсипали в едната лента за движение. Опасният участък е на излизане от селото в посока Кюстендил.

Според Митов проблемът е около месец. Трябва ли да пострадат хора, за да се вземат най-сетне адекватни мерки, пита земенчанинът, който всеки ден пътува по това трасе с автомобила си. Според живеещи в района пътноподдържащата фирма се е отзовавала на единични сигнали, но в дългосрочен план не се предприема нищо. „Преди около 10 дни със съпругата ми минавахме оттам и ситуацията беше същата. Тя пусна снимки във фейсбук и пратиха екип да разчиства. След три часа се върнахме и на пътя бяха нападали още отломки. Ходих там и вчера и от картинката направо ми се доплака“, каза още Теодор Митов. По думите му се налагало да кара с повишено внимание и да отива в насрещното движение, за да избегне препятствията.

Пътят Блатешница-Кюстендил не е затворен към момента, показва справка в сайта на АПИ. Припомняме, че шефът на агенцията Георги Терзийски съобщи по повод срутището на АМ „Струма”, че „метеорологичните условия предполагат активизиране на срутищни процеси“. Това е и причината пътноподдържащите фирми да са в готовност и където се налага, да предприемат действия за отстраняване на скалната маса.

ВИДЕО

RELATED ARTICLES

Most Popular