Tuesday, May 7, 2024
HomeКриминални10 месеца затвор за шофьор от Перник, карал пиян и без книжка

10 месеца затвор за шофьор от Перник, карал пиян и без книжка

Десет месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние и без свидетелство за управление на МПС по споразумение с Районна прокуратура – Перник получи перничанин, съобщиха от прокуратурата. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура-Перник и подсъдимия Н.Л., за извършени от него престъпления по транспорта.

Нарушението на законовата уредба е установено на 11 април 2015 година, когато подсъдимият Н.Л., управляващ лек автомобил по улица „Юрий Гагарин“ в Перник, е бил спрян за проверка. По надлежен ред било установено, че водачът е с концентрация на алкохол в кръвта 1,51 промила. Освен това той не притежавал свидетелство за управление на МПС, а деянието било извършено в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление на началника от сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Перник.

Със сключеното споразумение подсъдимият Л. се е съгласил да му бъде наложено ефективно наказание с първоначален „строг“ режим на изтърпяване, както и глоба в размер на двеста лева.

RELATED ARTICLES

Most Popular