Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупница9-месечно бебе падна от ръцете на майка си Д. Георгиева в Дупница,...

9-месечно бебе падна от ръцете на майка си Д. Георгиева в Дупница, изпратиха го за наблюдение в „Пирогов”

9-месечно бебе падна от ръцете на майка си в Дупница. Ужасният инцидент стана в сряда вечерта. 31-годишната майка Десислава Георгиева носила дъщеричката си Боряна на ръце. Влизайки в стая в дома им, тя закачила на дръжката на вратата ръкава на дрехата си. В същата ръка Десислава държала бебенцето, от инерцията при дърпането го изпуснала. То паднало на главата си, майката изпаднала в шок и плака повече от бебето.

Малкото не спирало да плаче, има хематом на главата. В Спешния център в Дупница над него се събрали всички педиатри, невролози. Лекарите имат съмнение за мозъчно сътресение. Дежурният лекар вече се разпореди бебенцето да бъде закарано с линейка в „Пирогов”.

Таткото също не могъл място да си намери, гушкал го, дали му вода. Въпреки болката бебчето започнало да се смее и да бърбори. Прегледите показали, че Боряна не изпитва друга болка освен в главата.

„Щом бебето е весело, няма от какво да се притесняват родителите. Случва се на всяка майка, даже нееднократно. Лошото е, че симптомите на сътресение на мозъка може да се появят по-късно, даже на другия ден. Детето трябва да се наблюдава дали е в добро настроение, да не е замаяно и да няма повръщане. При инциденти трябва да се полагат грижи и за родителите. Факт е, че когато детето пострада, най-често те преживяват страхотен стрес и също имат нужда от грижи”, категорични са медиците.

RELATED ARTICLES

Most Popular