Saturday, May 11, 2024
HomeРегионБлагоевградИздъхна човекът без лице Кирил Чорбаджийски от Микрево, не събра 60 000...

Издъхна човекът без лице Кирил Чорбаджийски от Микрево, не събра 60 000 лв. да се лекува, миналата година проплака: Лицето ми капе, ухото ми всеки момент ще падне, нямам око

В страшни мъки издъхна човекът без лице Кирил Чорбаджийски от село Микрево. Както „Вяра” писа миналата година, мъжът страдаше от заболяване, което го беше обезобразило, а лечението за него се оказа недостъпно, в крайна сметка 60 000 лв. не стигнаха за спасението на Чорбаджийски.

„Аз съм най-страшната присъда на социалната политика на тази държава. Половината ми лице изчезва, капе, ухото ми всеки момент ще падне.”, разказа тежката си съдба Чорбаджийски миналото лято.

„Окото ми напълно изчезна и на негово място расте коса и няма спасение за мен. Д-р Тумбев, когато ме видя, ми каза: „Ако имаш пари, ще те лекувам, ако не – вън.” Така ме уби. Сега съм самотен и всичко това, което ме смущава да покажа пред камерата, то е страшно грозно, отвратително и ме изолира от целия свят. Така се грижи държавата за инвалидите.

През 2014 г. ме оперира д-р Станимиров в „Св. Ана”, ефектът е никакъв, аз съм осакатен. Работех като бояджия. Изглежда от боята ми пръсна в окото и всичко тръгна от една пришка. Сега нямам око, половината от главата ми капе и се разпада – всеки ден кърви и всеки ден падат люспи. Най-вероятно до края на месеца ще загубя ухото си. Не виждам, не чувам. Живея с 200 лв. на месец – и тях не ми дават всичките, удържат ми по 90 лв.

Нямам и асистент, а се нуждая и то е задължително по закон да имам. Може и да не съм жив до края на месеца, но нека всеки научи как държавата се грижи за 63-годишния страдалец Кирил Чорбаджийски”, разказа мъжът.

RELATED ARTICLES

Most Popular