Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДолна баняКметът Вл. Джамбазов: Пандемията показа, че долнобанци са дисциплинирани и отговорни

Кметът Вл. Джамбазов: Пандемията показа, че долнобанци са дисциплинирани и отговорни

Как Долна баня преминава през кризата, свързана с новия коронавирус, как се отрази пандемията върху работата на общината и какви са вариантите за излизане от затруднената обстановка – говори кметът Владимир Джамбазов.

  • Г-н Джамбазов, как протече работата на ръководената от Вас общинска администрация в една особена ситуация?
  • Общинска администрация-Долна баня продължи да изпълнява своите функции и задължения, както досега. Разбира се, спазвайки всички противоепидемични мерки и указания.
  • Какви мерки изпълняваха служителите и какви бяха ограниченията за гражданите? В последните дни какво се промени?
  • Всички служители от Общинска администрация-Долна баня ползваха маски, дезинфектанти и ръкавици. Във фронт-офиса на администрацията бяха изградени защитни прегради с цел предпазване както на служителите, така и на гражданите. Хора се допускаха в сградата на общината само в изнесената приемна на първи етаж, задължително след дезинфекция на ръце и поставена маска. Така връзката между граждани и общинска администрация не беше прекъсвана.

  • Какви са Вашите лични наблюдения – спазваха ли гражданите ограниченията? Има ли фрапиращи случаи на неспазване?

 

  • Няма фрапиращи случаи на неспазване на противоепидемичните мерки в община Долна баня, а точно обратното – съгражданите ми са отговорни и дисциплинирани и стриктно спазваха всички заповеди и указания.

 

  • Разкажете за добрите инициативи, които изпълнявахте по време на COVID-19. Продължават ли те?

 

  • От началото на пандемията до ден днешен се извършва цялостна дезинфекция на община Долна баня, която обхваща всички улици, паркове, площад и предприятия. Раздадени са над 2000 броя маски, дезинфектанти и ръкавици на гражданите.

Предоставя се безплатен топъл обяд до домовете на 150 лица от община Долна баня, при спазване на всички противоепидемични мерки, по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Долна баня”, финансиран от Агенцията за социално подпомагане.

 

  • Какви са перспективите за общината и кои са най-належащите проблеми за решаване?

  • Най-належащият проблем за решаване на този етап е излизането от кризата, причинена от COVID-19. Паралелно с това продължаваме с основните цели за развитието на общината, към които се стремим, като подобряване на инфраструктурата, подходящи условия за икономическо развитие на общината, балансирано развитие във всички направления – социално, културно и образователно, както и активно сътрудничество между граждани и местна власт.

         Резултатът, който искаме да постигнем, е да създадем      привлекателен образ на община Долна баня като място за правене на бизнес, личностно развитие и добро място за отглеждане на децата ни.

 

  • Как се отрази пандемията на културните инициативи и завръща ли се културата след отпадане на част от ограниченията?

 

  • За жалост културните мероприятия и инициативи останаха на заден план, с оглед създалата се ситуация, както тук, така и в световен мащаб. Надявам се постепенно да се върнем към познатия ритъм на живот.

 

  • И накрая – Вашето послание към жителите на община Долна баня.

 

  • Апелирам към съгражданите си за стриктно спазване на противоепидемичните указанията и мерки, с оглед своевременно спиране разпространението на вируса. Вярвам, че жителите на община Долна баня са отговорни и дисциплинирани и заедно ще успеем да преодолеем създалата се ситуация.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular