Thursday, May 2, 2024
HomeСпортИзненада! „Миньор” (Перник) повали шампионите, Иван Дамянов и Ивайло Иванов невероятни в...

Изненада! „Миньор” (Перник) повали шампионите, Иван Дамянов и Ивайло Иванов невероятни в атака

 

„Миньор” (Перник) сътвори изненадата на четвъртия кръг в Суперлигата при мъжете, като победи шампиона „Нефтохимик 2010” (Бургас) с 3:1 (25:21, 18:25, 29:27, 25:23) в мач, който се игра в местната зала „Борис Гюдеров“. Така перничани записаха първи три точки в актива си, след като преди това започнаха с  поражения. Тимът от Бургас пък записа първа загуба в актива си, като сдаде лидерството в подреждането на Суперлигата, където вече първенец е „Монтана”.

Едва стотина волейболни фенове изгледаха двубоя и победата на своите. Празникът на Перник или слабите игри в началото бяха повлияли и запалянковците предпочетоха да слушат изпълнението на известен сръбски певец в центъра, вместо да подкрепят тима. Известната ни актриса Ралица Паскалева, която е приятелката на националното ни либеро Теди Салпаров, бе на трибуните в залата да го подкрепя.

Двубоят бе изключително динамичен и напрегнат, като мина през много обрати. Така „Нефтохимик” поведе с 8:3 в първия гейм, но лежерно допусна изравняване, а това му струваше гейма. Въодушевени от успеха, домакините се разиграха и направиха чудеса от храброст, като до край не оставиха гостите да си поемат дъх и ги зашеметиха с крайната победа.

Невероятни в атака в този мач бяха Иван Дамянов и Ивайло Иванов, които нямаше кой да спре в устрема им. Двамата волейболисти станаха и реализатори за победата на „Миньор”. Иван Дамянов завърши с 22 точки, а Ивайло Иванов с 21 точки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular