Monday, May 6, 2024
HomeНовиниСвятБерлускони издига Тото Кутуньо и Ал Бано за депутати, готви генерал за...

Берлускони издига Тото Кутуньо и Ал Бано за депутати, готви генерал за премиерския пост

 

Партията “Форца Италия” и нейният лидер Силвио Берлускони смятат да издигнат за кандидат-депутати певците Тото Кутуньо и Ал Бано на предстоящите избори. Двамата може да бъдат включени в списъците на кандидатите в избирателните секции в чужбина, където на 4 март ще бъдат определени 18 депутати от близо 1000 членове на двете камари на италианския парламент, пише в. Messaggero. Вестникът напомня във връзка с тази информация, че Ал Бано през ноември обяви, че краят на музикалната му кариера ще настъпи на 31 декември 2018 г.

Италианският президент Серджо Матарела разпусна парламента през декември м.г. и обяви, че общите парламентарни избори в Италия ще се проведат на 4 март.

По-рано бившият премиер на Италия Силвио Берлускони намекна, че генерал от италианските карабинери (жандармерия) може да бъде следващият италиански премиер, ако десноцентристите спечелят изборите през пролетта догодина.

81-годишният бивш премиер, управлявал четири мандата, не може да стане министър-председател заради присъда за данъчни измами.

Според предварителните проучвания предстоящите избори в Италия ще доведат до парламент без ясно мнозинство, нестабилност и потенциални сътресения на пазарите в третата по големина икономика от еврозоната. Проучванията през декември м.г. показва равни шансове за победа на следващите парламентарни избори в Италия за популисткото движение „Пет звезди“ на Бепе Грило и десноцентристкия алианс “Форца Италия” (“Напред, Италия!”), сформиран около партията на Берлускони.

Демократическата партия на министър-председателя Матео Ренци засега изостава спрямо основните си конкуренти. Според анализаторите никоя партия няма да спечели мнозинство и ще е нужна коалиция, за да се състави правителство.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular