БСП стартира вота на недоверие: Той не е само математика!

Социалистите започват разговорите с ДПС и “Воля” другата седмица

Следващата седмица от БСП започват разговорите за внасянето на вота на недоверие към правителството за корупция. Лидерката на левицата Корнелия Нинова каза, че са поканили и ДПС и “Воля” да излъчат свои екипи и да започнат обсъжданията.
“Нашето предложение ще бъде корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция – може да е в здравеопазването, в образованието, в регионалното развитие – навсякъде имаме поводи за това. Ще изчакаме и другите да си излъчат техните екипи”, обясни Нинова.
По думите й най-важно е да се говори за проблемите, въпреки че гласовете на опозицията са само 118, а необходимите гласове да мине вотът на недоверие са 121.
“Вотът не е само математика, вотът е политика. Излизаме извън математическите сметки, на нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена. 10 млрд. лева се крадат в държавата годишно”, коментира соцлидерката.
Според нея европредседателството не може да е причина да не се говори за корупцията.
“Председателството не може да бъде оправдание за тази корупция, която се вихри в България. То ще мине, ще замине, но не може 6 месеца да мълчим”, заключи Нинова.
Социалистите обявиха, че ще искат вот на недоверие заради корупцията на конгреса си през уикенда. Тогава те отправиха остри критики към управляващите, които отвърнаха ден по-късно с критики към БСП. Вчера пък зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че хората не възприемат БСП и ДПС като алтернатива на властта.