Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортДисципът отново не пожали "Рилски спортист", удари го с 800 лв. за...

Дисципът отново не пожали “Рилски спортист”, удари го с 800 лв. за хвърлени предмети

Загубата от “Левски Лукойл” със 73:75 в 25-ия кръг на Националната баскетболна лига не е единствената лоша новина за БК “Рилски спортист”. Дни след дербито Дисциплинарно-административният съвет към баскетболната федерация удари клуба от Самоков с глоба от 800 лв. Причината – хвърлени предмети по време на срещата, опасни за здравето на участниците.

Това далеч не е първата санкция за “Рилецо”, след като вече на няколко пъти ДАС удряше редовно по джоба на бронзовия медалист в турнира за Балканската лига.

В същото време подопечните на Людмил Хаджисотиров-Удо се вложиха здраво в последното занимание преди дербито с “Балкан” от последния кръг от редовния сезон. Мачът в Ботевград приключи вчера вечерта, като само победата бе алтернатива за Йордан Бозов и компания.

След като почиваше в изминалия 26-и кръг, “Рилецо” бе изпреварен от “Академик” (Пд) и “Балкан” и рискува да посрещне плейофите на 4-то място. Тази позиция би утежнила положението на отбора в борбата му да се пребори за медал в шампионата.

RELATED ARTICLES

Most Popular