Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортГлътка въздух за „Пирин“ (Благоевград) след победа над последния, Конър Хендерсън стана...

Глътка въздух за „Пирин“ (Благоевград) след победа над последния, Конър Хендерсън стана герой за “орлетата”

 

„Пирин“ (Благоевград) спечели с 1:0 домакинството си на „Витоша“ (Бистрица) в мач от 22-рия кръг на Първа лига.

Мачът в Благоевград започна с минута мълчание в памет на легендата на „Левски“ Павел Панов, както и на сърцатия защитник Георги Марков, които напуснаха този свят.

Избраниците на Милен Радуканов доминираха през по-голямата част от двубоя и напълно заслужено стигнаха до успеха, който можеше да бъде и по-изразителен. В герой се превърна Конър Хендерсън, реализирал единственото попадение в мача. В 22-рата минута Конър Хендерсън беше точен от фаул. Юношата на „Арсенал“ вкара втория си гол за сезона, след като центрира топката, но никой не игра с нея и тя попадна в мрежата на Михаил Иванов.

С този успех момчетата на Милен Радуканов, които нямаха гол в шампионата от края на ноември, имат вече 22 точки и заемат 11-о място във временното класиране. Аутсайдерът „Витоша“ остава последен с едва 5 точки.

Наставникът на „орлетата“ Милен Радуканов остана доволен след победата.

“Няма как да не съм доволен, важна победа след загубата през миналата седмица. Радвам се, че спечелихме. Поздравявам футболистите. Така трябва да изглежда „Пирин“, трябва да сме агресивни. Всички момчета бяха концентрирани, амбицирани, искам само така да ги виждам.

Доволен съм и от начина, по който играхме, и от трите точки. На моменти подходихме доста индивидуално – всеки искаше да стане герой, но важното е, че спечелихме мача. Клатушкаме се от едната крайност в другата. В спорта никога не трябва да има нещо задължително. Важното е момчетата да показват желание за битка, мобилизация.

Днес дадохме шанс на 17-годишен защитник – Митко Митев, показа характер, поздравявам го. До днес няма нищо около Преслав Йорданов. Имаме доста проблеми в защита. Нещата са на ръба, дано младите влизат успешно в състава”, каза специалистът.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular