Monday, May 6, 2024
HomeСпорт КИБИ „Спартак” с четири бронзови медала в двете световни първенства по шотокан...

 КИБИ „Спартак” с четири бронзови медала в двете световни първенства по шотокан карате

Клубът от Сандански участва в двете световни първенства с 8 състезатели и един съдия

От 4 до 8 октомври 2017 г. в град  Егер – Унгария се проведе 25 th World Shotokan Karate Championships and 25 th Kohai World Cup. В състезанията участваха над 40 страни с повече от 1600 състезатели.
За разлика от много световни организации в Shotokan Karate – Do of United Nations (SKDUN) има само една световна купа, която се отнася за ученическите технически степени в карате-до и едно световно първенство, на което се преборват майсторските и кандидатмайсторските степени.
В Световната кохай купа за ученически степени от 10-о до 4-то кю националният отбор по шотокан карате-до на България се класира на 2-ро място, а в Световното първенство от 3-то кю до 8-и дан се класира на 3-то място по брой спечелени медали. За поредна година българските каратеки потвърдиха високото ниво на шотокан карате-до в България и накараха всички останали страни да се съобразяват с тях.
Клубът за източни бойни изкуства “Спартак” – гр. Сандански участва и в двете световни първенства с 8 състезатели и един съдия – треньора на санданския клуб Костадин Чепандов, като състезателите на клуба завоюваха 4 бронзови медала.
В 25-ата Световна кохай купа КИБИ “Спартак” участва с 4-ма състезатели в рамките на националния отбор по шотокан карате-до на България, като и четиримата представиха достойно санданската школа по карате-до.
Лидия Златкова завоюва бронзовия медал при децата (9-7 кю) в състезателна дисциплина санбон кумите.
Татяна Стоянова също се окичи с бронз при миникадетите, категория -45 кг, в спортна дисциплина кумите. Много добре се представиха и най-младите състезатели при децата – Матео Еммануил и Захара Сиракова.
В 25-ото Световно първенство по шотокан карате-до КИБИ “Спартак” също имаше 4-ма състезатели, като при кадетите Димитър Михов се класира трети в спортна дисциплина кумите, категория -55 кг, също така трета се класира и Атина Трендафилова при девойките в спортна дисциплина кумите, категория -57 кг.
Васил Андонов се класира 4-ти при младежите в спортна дисциплина ката, а 5-и в отборните преборвания се класира Кристиян Гаврилов като част от националния отбор в дисциплина кумите микс отборно при младежите.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular