Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникНагъл грабеж в Перник! Маскиран причака пред фирма „Матанд” 44-годишна счетоводителка, нокаутира...

Нагъл грабеж в Перник! Маскиран причака пред фирма „Матанд” 44-годишна счетоводителка, нокаутира я и отмъкна торбичка със 7 бона дневен оборот

Едноличен собственик на капитала на обраната фирма е Людмил Свиленов

44-годишна жена бе ограбена нагло в Перник. Инцидентът е станал около 11,40 часа в първия работен ден от седмицата. Потърпевшата влизала във вход на блок в пернишкия квартал „Христо Смирненски“, когато неизвестен към момента мъж издърпал найлоновата торба, която носела счетоводителката. В нея имало около 7000 лева. Според някои сведения престъпникът е нокаутирал жената, а отмъкнатата сума е 10 000 лв. След подадения сигнал служители на Първо районно управление в Перник започнали работа по случая. Предприети са действия за установяване на извършителя.

По неофициална информация ограбената е счетоводителка на фирма за хранителни продукти „Матанд” ЕООД, а нападението е извършено във входа на сградата, в която се намира офис на дружеството. Говори се, че маскиран с тъмни дрехи е причакал набелязаната жертва зад вратата, ударил я и отмъкнал торбичката с парите, които били събрани от дневния оборот на фирмените търговски обекти.

Фирма „Матанд” ЕОД е основана преди 10 години. Едноличен собственик на капитала е Людмил Свиленов. Според Търговския регистър капиталът на фирмата е 85 000 лв. Смиленов е познат като коректен бизнесмен, правил е и дарения за различни благотворителни каузи.

В официалната визитка на дружеството се сочи, че изнася продукти от овче и козе мляко за Австралия, Канада и Америка. От началото на 2008 г. е сертифицирана за износ в страните от ЕО. Фирмата работи с клиенти от Германия, Дания, Белгия, Румъния, Гърция.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular