Monday, May 6, 2024
HomeСпортВидинска вихрушка издуха дубъла на "Рилецо" в "Арена Самоков" - 102:68

Видинска вихрушка издуха дубъла на “Рилецо” в “Арена Самоков” – 102:68

 

 

Девета загуба в 11 срещи през сезона допусна вторият отбор на “Рилски спортист”. В двубой от поредния кръг на “А” група – Запад воденият от Борислав Трифонов тим падна тежко с 68:102 от “Видабаскет” и остана 6-и в класирането от 7 състава. Зад самоковци е единствено опашкарят “Балкан-2”, който обаче е с мач по-малко от “скиорите”.

Домакините поведоха в началото и дадоха надежди на привържениците си, че могат да стигнат до евентуален успех. Те задържаха минималната си преднина до края на първата част, но с началото на втория период ситуацията на паркета коренно се промени и видинчани взеха диригентската палка.

Стрелбата на гостите от зоната за 2 точки потръгна, висок процент на успеваемост момчетата на Николай Колев извадиха и от фаул линията (89 %), а и допуснаха 16 грешки срещу 34 на противника.

Официален дебют за “Рилецо” направи 16-годишният талант от школата на клуба Георги Адирков. Младокът се включи с огромно желание, вкара първия си кош, грабна две отскочили от таблото топки и даде две завършващи подавания към съотборниците си.

Над всички в редиците на домакините иначе бе звездата на отбора Мирослав Васов. Капитанът бе почти безпогрешен в стрелбата и завърши дуела с впечатляващите 28 точки. Николай Гелов и Даниел Петров пък добавиха по 10 пункта.

В последния си мач за календарната година състезателите на “Рилски спортист-2” приемат втория в подреждането състав на “Атлетик” (Сф). Битката е тази събота от 17,00 часа в “Арена Самоков”.

 

На снимката: Самоковци удържаха само една четвърт срещу съперника от Видин

RELATED ARTICLES

Most Popular