Земетресение с 3.8 по Рихтер беше регистрирано тази вечер в Стара планина, на север от гр. Клисура. За това съобщи Националният институт по геодезия към БАН.

Епицентърът е на 15 км дълбочина. Според Европейския сеизмологичен център трусът е със сила 4.2 по Рихтер.

„Пребледнях, беше страшно, всичко се люлееше.“ – обади се по телефона наш читател от Говедрци, община Самоков.

Земетресението с епицентър Клисура от 21ч тази вечер внесе смут и паника в усетилите го райони. Притеснени жители на Рибарица, Пазарджик, Ловеч, Хисаря стартираха вълна от коментари и констатации в социалната мрежа. Някои от тях, шашардисани от чутия тътен взеха природното явление за извънземна активност.  За някои от потребителите на социалната мрежа земетресението не се стори „нормално“ по рода си и теориите за световна конспирация заляха нета като мексиканска вълна. „Извънземните идват!“, „Това земетресение беше по-особено… нещо не е наред“, „Чухте ли пронизителния вой на Майката Земя???“,  „Тази нощ за пореден път осъзнахме, че всички сме ЕДНО! Земята ни напомни отново кои са истински ценните неща – любовта, добротата и съпричастността един към друг. Нека винаги ги носим в себе си!“ бяха само част от констатациите по темата. Последваха предположения за „илюминати“ и „рептили“, които най-после са решили да обърнат обществения ред.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/stikhii/panika-i-smut-v-neta-vzekha-zemetresenieto-za-izvnzemna-aktivnost-chakat-ilyuminati-i-reptili-snimka_news560607.html

Снимка на Борислав Борисов.