Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДжерманци отпразнуваха по мъжки Нова година с трапези край реката, вдигнаха наздравици...

Джерманци отпразнуваха по мъжки Нова година с трапези край реката, вдигнаха наздравици с домашно вино

 

Димитър Стоилов, Пламен Китов от депото, Валентин Тасков, Стефан Христов, Костадин Бурановски се включиха в благотворителната акция за местната детска градина

Мъжете от дупнишкото село Джерман отпразнуваха по мъжки Нова година и събираха дарения за матраци за детските креватчета в детската градина.

Богатата новогодишна трапеза на джерманци с домашни мезета

Екскметът Борислав Тасков и мъжете от сдружение ”Бъдеще за Джерман” подкрепиха джерманските деца и откупиха питки, баници, много от предметите, изработени от децата.

Джерманският лекар д-р Стоил Стоилов
Мъжете откупиха благотворителна питка от бизнесдамата Ася Давкова.

Тасков сподели, че родители на деца от детската градина са възмутени от нехигиеничните дюшечета, на които спят децата им. В благатворителната акция се включиха още бизнесменът от Джерман Димитър Стоилов и Пламен Китов от депото, Валентин Тасков, Стефан Христов, който е дошъл от София да живее в Джерман, братът на Кирил Бурановски – Костадин Бурановски, Димитър Василев и мн. др.

Двамата адаши Димитър Стоянов и Димитър Василев

Мъжете наредиха на трапезата домашно червено и бяло вино,  скара, суджуци и домашни лютеници и туршии и се събраха на раздумка край реката срещу кметството. Бившият изп. директор на теца Кирил Бурановски изпусна мероприятието, защото бе при дъщерите си в чужбина.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular