Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковХотелиери в паника! Гръмнал водопровод остави хиляди туристи без вода в Боровец

Хотелиери в паника! Гръмнал водопровод остави хиляди туристи без вода в Боровец

 

Аварията се отстранява, но ще отнеме време, каза ВиК шефът В. Тодоров

Авария остави курорта Боровец без вода. 10 ресторантьори и хотелиери звъняха в редакцията на в. „Вяра”, за да съобщят, че курортът е без вода от 15 ч. Те са притеснени дали въобще ще има вода, тъй като хотелите са пълни с туристи. „Ако се откажат и напуснат хотелите заради липсата на вода, трябва да връщаме пари на туристите и да ги обезщетяваме. Много сме притеснени, хората се оплакват и с основание”, възутено коментираха хотелиери.

Потърсихме веднага за коментар шефа на ВиК-Самоков Венцислав Тодоров. Той потвърди, че в действителност в централната част на Боровец са без вода. Той обясни, че има авария на довеждащ водопровод, който прави връзка със софийския водопровод, който пък пълни резервоарите. „Гръмнал е стоманен водопровод Ф500 и го заваряваме, намира се над село Бели Искър. Предполагаме, че до 2 часа ще се справим в аварията, но басейнът е празен и докато се напълни, ще минат поне няколко часа”, допълниха от ВиК.

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. След толкова доказани издънки и кражби е краино време този боклук Тодоров да си ходи .

  2. Ужасът продължава…до кога?! Кой ще ни компенсира разваленото почивка?!

  3. ЯВНО НЕ Е НАПРАВЕН КАЧЕСТВЕН РЕМОНТА НА КАНАЛИЗАЦИЯТА В БОРОВЕЦ !!ПРИ ТОЛКОЗ УСВОЕНИ СРЕДСТВА ОТ ОБЩИНАТА Е ВИДНО КАК Е СЕ РАБОТИ НА АНГО Е ВСИЧКОТО И СЕ ТУПАТ ПО ГЪРДИТЕ САМО ,,,,ТАКА Е И С НОВИЯТ ИМ ПРОЕКТ НА БЪДЕЩОТО ПРЕМАХВАНЕ НА МАЛКИТЕ СЕМЕЙНИ ОБЕКТИ И ЗАСТРОЯВАНЕ С ОБОРИ ПОЛЕЗНИ ЗА КОНЕВРЪЗИ…. ДА ВЪЗРОДИМ АПК !!!!!!!

Comments are closed.

Most Popular