Home Актуално от днес /видео/Въоръжени вързаха свещеник в Рогенският манастир, копали в стена, търсили съкровище, духнаха...

/видео/Въоръжени вързаха свещеник в Рогенският манастир, копали в стена, търсили съкровище, духнаха безследно

Шестима души участвали – двама пазели отпред

Неизвестни лица влязоха в Роженския манастир „Рождество Богородично“, намиращ се край едноименното село в община Сандански. Те завързали единствения свещеник, намиращ се в манастира. Отмъкнали обаче само телефона му,  съобщиха от полицията.

Цяла нощ полиция беше в района.

Още преди няколко дни мъжете са разпознати на камерите, че са идвали и са проучвали кога манастирът затваря. Още тогава част от свещениците са се усъмнили в намеренията им. Снощи около 20.00 ч. отново дошли със същия въпрос. Когато свещеникът им отговорил, че затваря, те го повалили на земята и го завързали.

Двама души останали на входа на манастира, а останалите четирима влезли вътре.

Вързали свещеника с въжета, а устата му с тиксо.

Разбивали стените с кирки, вероятно да търсят съкровище.

Повредена е стена в манастира, в която е имало зазидан прозорец, разказаха от полицията.

Директорът на РУП-Сандански Борис Щурков заяви, че има отнет мобилен телефон и 11 охранителни камери от общо 20. Няма липсващ църковен утвар и икони, както и пари.

Те изпочупили камерите, смятайки че по този начин унищожат видеозаписите. Свещеникът е добре, прегледан е в болница. Той не е работил в този манастир, замествал е свещениците там.

През цялата нощ на място имаше екипи на полицията. Според местните хора крадците не са от района.

На почти всички камери те са оставали отпред, смятали са, че като вземат камерите, са взели и записите. Един от тях си сложил маската пред камерата.

error: Хубав ден :)