Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПетричХандбалистът Кристиян Николов от Петрич стана голмайстор на републиканското първенство по хандбал...

Хандбалистът Кристиян Николов от Петрич стана голмайстор на републиканското първенство по хандбал за деца до 12 г.

  • Детският отбор по хандбал на ОХК „Беласица” се класира осми в Поморие

 

Младите състезатели на Петрич по хандбал се представиха достойно на финалите на Републиканското първенство по хандбал за деца до 12 г. Състезанието се проведе в Поморие. Петричани изиграха пет мача, изпълнени с напрежение и много борба. Хандбалистите от Петрич победиха отбора на град Мартен и трябваше да постигнат успех над отбора на „Левски”, за да могат да влязат във финалната четворка. Спортното щастие бе на страната на противниковия тим, който беше изграден от опитни състезатели, и се стигна до загуба. Съгласно регламента отборът на „Беласица” трябваше да се бори за 5-о-8-о място. И тук силите не достигнаха на момчетата, които загубиха от отбора на „Опака”. Ето и класирането:
1. „Поморие”
2. „Локомотив” (Горна Оряховица)
3. „Добруджа”
4. „Левски”
5. „Фрегата” (Бургас)
6. „Ряховец” (Горна Оряховица)
7. „Опака”
8. „Беласица” (Петрич)
9. „Топлика” (Хасково)
10. „Кубрат”
11. „Мартен”
12. „Пирин” (Гоце Делчев)

Петричкият клуб

В петричкия отбор влязоха Кристиян Николов, Михаил Манчев, Павел Джевизов, Стилян Тасев, Даниел Йовчев, Мартин Ташев, Ангел Манчев, Христо Станков, Николай Алексов, Никола Атанасов, Кристиян Гегов.
Отборът бе воден от Красимир Мелков, Кирил Кипърлиев и Иван Шиков.
На турнира блесна звездата на топстрелеца Кристиян Николов, който стана голмайстор на турнира с феноменално постижение от 64 гола в 5 мача.
„Това, което направиха нашите състезатели, честно казано, не ни очарова. Все пак от седем месеца тренираме тези хандбалисти, и то в покрита зала. Добиха право като втори в зона „Витоша” да вземат участие във финалната фаза на Държавното първенство за деца до 12 години. Тренирахме при едни условия, на закрито, а играхме срещите си при коренно различна настилка на открито, което даде негативно отражение на играта и резултата. В този отбор има много потенциал и се надяваме, след като видяха как се играе в турнирни битки, след една година да бъдем коренно различни, независимо къде и срещу кого играем.
Сега пожелаваме весело лято на малките и стискаме палци за по-големите, които също са на финали в Габрово следващата седмица и са в най-тежката група с домакина „Чардафон” и миналогодишния шампион „Фрегата” (Бургас).
Надяваме се да победим поне отбора на „Чардафон” и това да ни отвори път за атакуване на финалната четворка”, сподели Кирил Кипърлиев от треньорския щаб на клуба.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular