Saturday, May 4, 2024
HomeРегионРилаΠeceнта нa „Pилcĸитe звънчeтa” ще звучи в YоuТubе: Ръководителката Начева: Ще имаме...

Πeceнта нa „Pилcĸитe звънчeтa” ще звучи в YоuТubе: Ръководителката Начева: Ще имаме и клип, помогнаха ни дарители

Записаната в cтyдиo „Πeceн нa „Pилcĸитe звънчeтa” вече е и аранжирана, напълно готова и предстои да бъдe ĸaчeнa в YоuТubе. Освен това Детската вокална група „Рилски звънчета” към читалището в град Рила ще направи и клип с песента, който ще се излъчва по ТВ „Родина”.

„Песента е факт, днес ми я изпратиха и плаках, докато слушах. Чакаме да отмине извънредното положение и да направим и клип. Средствата за него са осигурени от дарители. Кметът Георги Кабзималски ни даде лични свои пари. Както и моята приятелка Йорданка Йовева, която живее и работи в Испания и много ни обича, тя ни помогна, въпреки че й предстоеше операция. Собственикът на телевизията Владимир Руйчев, на когото децата са любимци,  ни направи отстъпка в цената. Бизнесмен от София, който също е мой приятел, ще купи тоалетите на момичетата. Клипът ще бъде записан в един от обновените хотели край Рилския манастир и в дворовете на няколко къщи в Рила, в които има прекрасни цветни градини и озеленяване. Трябва само още малко време, за да цъфнат дърветата, защото идеята ни е такава – всичко да е зелено, пролетно. Дано само да не ни попречи епидемиологичната обстановка. Заради нея спряхме репетициите и децата много страдат. Всеки ден ми звънят и питат кога ще започнем пак да се събираме. Заради проблемите с вируса най-вероятно ще ни пропаднат честването на Благовец на 26 март, както и лазаруването”, каза ръководителката на групата Eмилия Haчeвa.

Тя разкри и как съставила текста на песента. „Провокираха ме възрожденската обстановка, народностният дух и красотата на Златоград, където бяхме на екскурзия. И най-вече тъкането на стан в една работилница. Докато совалката, която поставях, се движеше от единия до другия край, сякаш ми пееше. Там се запалих. След това, докато пътувахме в автобуса за Рила, стиховете започнаха да извират. Започнах да пиша – на салфетки, защото нямах нищо друго. Салфетките се късаха, но продължих полека-лека. За 3 часа стихотворението беше написано”, разказа педагожката. И допълни: „С този запис се сбъдна една моя мечта. Много сме щастливи със „звънчетата”. Не мога да не съм благодарна на всички, които ни помагат. Общината ни отпусна средствата за пътуването до звукозаписното студио в Кюстендил. Осигурява ни и зала за репетиции на по-малките „звънчета”, които са в детската градина. Помещението е отоплено, обзаведено с всичко необходимо. Родителите на децата също ме подкрепят”.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular