Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаАвтогарата в Дупница се сдоби с категоризация

Автогарата в Дупница се сдоби с категоризация

  • Зам.-кметът Крум Милев: Приходите ще бъдат в зависимост от влизанията на автобусите и заплащането на такса „Сектор”

    Представители на община Дупница проведоха втората си среща с превозвачите от транспортния бранш. Тя се проведе в Кръглата зала в сградата на общинската администрация. На обсъждането на параметрите по предстоящия договор присъстваха заместник-кметовете на община Дупница Олга Китанова и Крум Милев, експерти от отдел „Транспорт” към кметството, както и управителят на „Дупница Транс” Георги Зарев.
    „Вървим към сключване на договор с превозвачите, тъй като гледаме в една посока. Има разбирателство и от двете страни и въпрос на малко време е да бъдат споразуменията официализирани, след като доуточним някои подробности. Автогарата в Дупница е вече категоризирана от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, заяви Крум Милев.
    Пред „Вяра” той коментира и какви ще бъдат евентуалните приходи след сключването на контракта.
    „Не може да се каже с точност, защото това не е някакъв дългосрочен договор за наем. Приходите ще бъдат в зависимост от влизанията на автобусите и заплащането на такса „Сектор”. Например един автобус може да влезе 50 пъти този месец, а през следващия – 30 пъти, така че приходите ще бъдат различни. Предстои да бъде уточнено колко и в какъв размер ще бъде тази такса и това ще стане ясно до края на седмицата”, каза още заместник-кметът по социалните дейности.
    Той допълни, че има голям интерес сред дупничани да започнат работа като оператори на пропускателен режим на новата бариера на автогарата, както и за шофьори на новата линия №5, която ще тръгне в края на следващия месец.
    „Доста хора искат да започнат работа на бариерата, има и доста кандидати за шофьори. Служителите на автогарата ще работят и с новия софтуер за вътрешните линии. Срокът за подаване на документи изтича в края на тази седмица, след което ще бъде направен и подбор”, завърши Крум Милев.

RELATED ARTICLES

Most Popular