Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаАгресия до двора на училище в Дупница! Тийнейджъри с маски и прозвището...

Агресия до двора на училище в Дупница! Тийнейджъри с маски и прозвището „най-добрата фирма” пребиха младеж

Момиче очевидец: Майката на един от младежите наблюдаваше безучастно цялото меле

Бой между тийнейджъри изправи на нокти жителите на квартал „Подина” в Дупница. Според очевидци случката се разиграва до двора на училище „Климент Охридски”, около 16,30-17,00 часа в съботния следобед. Майка на момиче, което е станало пряк свидетел на случката, алармира за инцидента в социалните мрежи. За „Вяра” тя разказа, че дъщеря й е била при двора на училището със свои приятели и по неволя е наблюдавала ужасяващата сцена на жестокост. „Времето беше приятно и в двора на училището, както и по улиците в съседство, е имало много деца и тийнейджъри. Сред всички тях, пред кварталния хранителен магазин, е бил и младеж на име Владимир. Изведнъж там пристигат група от маскирани, които се отправили към въпросното момче. Те го нападнали, повалили го на земята и започнал жесток побой. Приятелите му не са могли да го защитят, тъй като броят и възрастта на биячите е била значително по-голяма. Групата е била предвождана от момче в черни дрехи, с маска, шапка и качулка”, разказа притеснената майка. От всичко, което й е споделила нейната дъщеря, тя останала най-потресена, когато разбрала, че сред тях е била и майката на едно от момчетата. „Тя е седяла безучастно и вместо да се опита да предотврати побоя, е наблюдавала ужасяващата сцена без реакции. Възмутена съм и не мога да повярвам как е възможно това. Вместо ние, възрастните, да се опитваме да предпазим децата и да ги спрем при подобни прояви, тази жена безучастно е наблюдавала всичко и дори ги е окуражавала с присъствието си. Това наистина е ненормално”, разказа потресената майка. Тя публикува снимка на биячите в групата „Забелязано в Дупница” и обясни, че се сдобила с нея от Instagram, където един от побойниците се похвалил, че е част от екипа на „най-добрата фирма”. По разказа на нейната дъщеря между пострадалия Владимир и групата, която е предизвикала побоя, е имало напрежение от няколко седмици. Те си разменяли обиди и заплахи, които очевидно ескалирали до нечувана агресия в съботния ден. Освен младежа е пострадал и неговият автомобил, тъй като „фирмата” изпотрошили фаровете, мигачите и стоповете на колата. „Когато Владимир успял да избяга, цялата агресия се насочила върху колата. От децата чувам, че накрая са забили някакво желязо във вратата на автомобила. Дали е така, не знам, но само мисълта за това е ужасяваща”, сподели майката. Детето, свидетел на побоя, не знае причините за разприте между тях. По-късно в социалните мрежи се появил пост и от момиче, което тя също познава и е в нейната frendlista. В поста си момичето е съобщило, че също се чувства застрашено. Този път от сестрата на един от биячите, която очаква скоро да я сполети същата беда.
Съботният побой е предотвратен от полицията, след като живеещи наблизо чули виковете на младежите и подали сигнал на телефон 112.

 

Мария Иванова: Не съм гледала боя, късно разбрах за всичко, което се случва! Детето ми не е бияч, а жертва

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. За съжаление все повече са случаите на агресия между тинейджъри.Аз също имам син тинейджър и мен ме е страх че утре ден може да бъде пребит от някакви тинейджъри които са решили че може да се правят на мъже.За мен лично това са деца които нямат никакво възпитание и контрол от родители.Като имат толкова енергия да ходят да тренират ,а не да се бият помежду си.Лесно е когато са 4-5 момчета срещу 1 момче.За такива младежи като наказание обществено полезен труд би им дошло добре тъкмо ще си изкарат енергията.

Comments are closed.

Most Popular