Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниАдвокат с отнети права преби зверски свой приятел в Петрич

Адвокат с отнети права преби зверски свой приятел в Петрич

 

Мъжът го приютил в дома си, за благодарност лежи с 11 счупени ребра

60-годишен адвокат от Петрич, лишен от права, е пребил зверски свой приятел, който го приютил в дома си. Пострадалият е с тежък вътрешен кръвоизлив и фрактури на ребрата и китката на лявата ръка, съобщават от ОДМВР-Благоевград. Мъжът е с 11 счупени ребра и китка на лявата ръка.

Полицейските служители на РУ-Петрич са задържали 60-годишният юрист в неделя. Преди години той живеел в столицата, но се върнал в родния си град, където вече нямал свое жилище. Подслонил го негов 66-годишен приятел, след като на няколко пъти бил гонен от квартири. Адвокатът обаче започнал да му иска непрекъснато и пари. При последния случай, той получил отказ. Вероятно това е основната причина да започнат пререкания, които впоследствие прераснали в тежък побой. След като е повали своята жертва, насилникът е скачал върху тялото му. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Петрич. Образувано е досъдебно производство. След изтичане на 24-часовото задържане, с постановление на прокуратурата, адвокатът остава в ареста за 72 часа.

Междувременно от Адвокатската колегия в Благоевград заявиха, че очакват от полицията официален сигнал за извършеното престъпление и на адвокатски съвет в петък ще предложат неговото изключване от колегията. От регистъра им става видно, че адвокат П.У. вече е лишен от права.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular