Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаАктивист от партията на експравосъдния министър Хр. Иванов се заяжда с медиите...

Активист от партията на експравосъдния министър Хр. Иванов се заяжда с медиите в Дупница, да каже за парите от Америка към бутафорния им институт и Съюза на съдиите

01-04-963

Любомир Авджийски

Любомир Авджийски от партия „Да, България” размаха пръст срещу медиите. Роденият в Дупница юрист бе в родния си град заедно с Христо Иванов – лидера на учредената преди броени дни партия и ексминистър на правосъдието, и част от екипа му, за да запознае дупничани с целите на формацията и да привлече привърженици от града. За целта 23-годишният Авджийски, който е в Изпълнителния съвет на „Да, България”, координатор на правната програма „Мисия Правосъдие“ към Института за пазарна икономика и правен анализатор, реши да си прави пиар на гърба на медиите.

„Втори или трети от основните проблеми за това да няма съдебна реформа в България и да не можем да се преборим с корупцията това са купените кафяви медии в страната и на местно, и на централно, софийско ниво. Това е основният проблем българите първо да са излъгани, да не знаят за кого да гласуват, на второ място да не знаят какви мерки трябва да бъдат предприети и на трето място да не вярват, че нещо може да се промени. Ще дам само един пример за тази медийна помия, в която се къпем и се давим и от която ние искаме да излезем, и от „Да, България” специално ще се борим с това нещо, със зъби и нокти. Преди около две седмици получихме оферта от местна медия от Дупница, която беше следната: „За 1000 лв. на страница ние ще пишем политическа реклама за вас”, на месец, на месец ли беше, да, извинявам се. Ние казахме: „Не, ние не се занимаваме с това нещо, довиждане”. Една седмица след това същата медия, която съм сигурен, че присъства тук, изля помията си върху нас. Безплатно. Само да кажа на същата медия и на всички такива медии в страната, навсякъде ще го казваме това, ще се разбира и там, където може, ще сезираме институции и специално за тази медия ще го направим. И нямаме вяра”, заяви Любомир Авджийски.

 

01-04-53

В. „Вяра” е медията, изпратила оферта за отразяване на предизборната кампания на „Да, България”. Предложението е направено с презумпцията, че по време на кампанията новосформираната партия ще има нужда от трибуна, необходимост да представи идеите и кандидатите си, в което няма нищо лошо. Това не е безплатно. И г-н Авджийски прекрасно го знае. Няма медия, която ще прави пиар на която и да било партия, защото има много безценни идеи или намерения.

Длъжни сме да уведомим читателите, че най-вероятно Авджийски и хората от екипа на Иванов са били подразнени не от офертата, а от въпросите, които не са им по вкуса. А те са:

Ако Христо Иванов толкова е искал да се пребори с корупцията, защо не го направи, докато беше министър на правосъдието? Той имаше достатъчно лостове за това. Защо Авджийски иска да влезе в Народното събрание като депутат, без пари ли ще работи като депутат, ако изобщо спечели и един глас. Истина ли е, че Иванов и партията имат за благодетел „Америка за България”? Истина ли е, че фондацията излива щедри суми както в Съюза на съдиите, начело на който стои половинката на Христов – Мирослава Тодорова, така и в бутафорния институт БИПИ на Христо Иванов?

Нека Любомир Авджийски да осветлява медиите. Ние ще информираме читателите си кои са активистите на новата партия по места, какво са направили досега за градовете си. Убедени сме, че в „Да, България” няма да са очаровани от фактите, които ще оповестим. При това безплатно.

01-04-62

Христо Иванов

01-04-0949

Костадин Костадинов от ОДБ в Дупница бе сред присъстващите.

01-04-958

 

RELATED ARTICLES

Most Popular