Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградАктрисата Красимира Белев чете приказки пред ученици в Благоевград

Актрисата Красимира Белев чете приказки пред ученици в Благоевград

Девето основно училище „Пейо Яворов“ в Благоевград се включи в националната седмица на четенето. По покана на училищното ръководство специален гост бе актрисата Красимира Белев, която е и автор на книгата „Приказки с Мира“. Пред младите слушатели тя прочете приказката „Румпелщилцхен“, а след това раздаде автографи, снима се с децата и получи много прегръдки.

Участие в инициативата взеха и учениците:Димитрия Бойкова от 3. „а“ клас, Ванеса Ючеваот 4. „а“ клас, Дима Спирова  от 4. „а“ клас, Ники Кузманов  от 4. „а“ клас. Те четоха откъси от любими приказки и приключенски истории.

„Поздравяваме всички деца, които обичат да четат и всички родители, които намират време в забързаното си ежедневие да почетат на детето си. Това е наистина пълноценно споделено време!Да не забравяме и нещо друго много важно – четенето на книги ни прави по-добри хора!Нека бъдем добри!“, заявиха от учебното заведение.

На свой ред специалната гостенка Красимира Белев благодари за предоставената й възможност. „Изпълнена съм с радост и благодарност. Днес имах щастието да прочета една от любимите си приказки – „Румпелщилцхен“ – на много умни, талантливи и усмихнати деца, ученици в Девето основно училище Благоевград. Бях посрещната с безброй прегръдки и слънчев заряд!

За мен беше чест и удоволствие! Благодаря за топлото посрещане и за възможността да бъда част от празненство ви по повод “Националната седмица на четенето”!

Приказките са важни, защото ни учат не само на житейски уроци, но и ни помагат да развихрим въображението си и да мечтаем! А колкото по-големи мечти имаме, толкова по-добре! Пожелавам на всички тези прекрасни деца, с които четохме приказки днес, да следват мечтите си и да бъдат силни и смели като любимите си приказни герои! Благодаря ви!!!“, написа тя в профила си във фейсбук.

RELATED ARTICLES

Most Popular