Saturday, May 4, 2024
HomeРегионАкция "Шум" в Самоков! Полицията конфискува озвучителна апаратура в Седми квартал

Акция “Шум” в Самоков! Полицията конфискува озвучителна апаратура в Седми квартал

Полицията в Самоков започна масирана акция в Седми квартал за конфискуване на озвучителна апаратура. Акцията е предизвикана от многото получени сигнали за силна музика в късните часове на денонощието.

“До момента са иззети три уредби”, информираха от кабинета на кмета Владимир Георгиев. Оттам уточниха, че акцията ще продължи и в следващите дни. В разгара на лятото Самоков пропищя от шумни ромски тържества. “Или се празнуват рождени дни, или сватби, или просто така, без повод се прави едно озвучаване като за концерт и шумът е оглушителен, смущава няколко квартала. Музиката не спира с часове”, разказват живеещи в непосредствена близост до ромската махала в Самоков. “Музиката е в кръвта на ромите, без музика няма тържество”, категорични са обаче жителите на Седми квартал.

Припомняме, че през септември 2020 г. отново имаше акция “Шум” в ромската махала. Полицията конфискува озвучителна апаратура след серия жалби и сигнали от жители на намиращия се в съседство квартал “Възраждане”.

В Наредбата за обществения ред на Общински съвет-Самоков изрично е записано, че се забранява нарушаването на тишината и спокойствието на гражданите чрез викане, пеене и използване на озвучителни системи на обществени места. Наложително е специално разрешение за подобни прояви, но това изискване често не се спазва.

Снимки: Община Самоков

RELATED ARTICLES

Most Popular