Saturday, May 11, 2024
HomeРегионКюстендил Александра Умленска от Кюстендил със специална награда

 Александра Умленска от Кюстендил със специална награда

Ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ станаха победители в националния конкурс за STEM науки

Ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил са победители в националния конкурс за STEM науки в България „SUPER STEM 2020“.

Специалната награда SUPER STEM EUROPE НАУКА от конкурса се връчва на Александра Умленска от 10-и „a” клас, участвала с проект „The past future bike“.

Христо Тодоров от 11-и „б” клас е областен победител в категория STEM 8.-12. клас с проект „Противниковите атаки – пресечна област на киберсигурност и изкуствен интелект“. Янислав Боцев от 7-и „б” клас е областен победител в категория STEM 4.-8. клас с разработката „Чист въздух“.

Биляна Йорданова – старши учител по информатика и ИТ, е SUPER STEM учител за област Кюстендил. STEM AMBASSADOR е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.

Учениците ще имат възможността да представят своите проекти  на Националната конференция „STEM Образование и иновации“, секция STEM ученически проекти, която ще се проведе от 9 до 11 април 2021 г. Всеки от тях ще може да публикува материал във втората книга за България „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“. Изданието на книгата се депозира в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ – София на вниманието на читатели от целия свят.

Организацията и провеждането на 4-тия национален конкурс за STEM науки в България „SUPER STEM 2020“ се осъществява от EduTechFlag с подкрепата на организации партньори. Целта на конкурса е да се поощрят талантливи ученици в областта на STEM науките в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

Тази година в конкурса взеха участие 368 проекта, от тях 208 проекта на ученици и 160 проекта на учители.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular