Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияАрестуваните лихвари от Димитровград заплашвали длъжници с убийства

Арестуваните лихвари от Димитровград заплашвали длъжници с убийства

Задържаните братя в Димитровград при акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура в понеделник са в ареста с постановление на обвинител за 72 часа. В момента по данни на прокуратурата се издирва и шестият брат. Те вече са с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство и силови действия. Мъжете са от т.нар. род Хамдитата.

Задържаните са давали пари на лихва на изключително висок процент. Когато длъжниците не са успели да върнат взетите пари навреме, са налагани наказателни лихви. Стигало се е до упражняване на насилие, побой, принуждаване към проституция. Освен това е имало и заплахи за това да не се подават жалби в полицията, защото хората са били заплашвани с убийство.

“При обиски в домовете на задържаните са намерени златни накити и значителна сума пари. Групата е предлагала заеми с високи лихви на хора с нисък социален статус от района на Димитровград и Хасково”, коментира зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев. Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров допълни, че братята са действали с изключителна бруталност. Предстои внасянето на искане за постоянна мярка “задържане под стража” за петимата братя.

 

 

Източник: dariknews.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular