Sunday, May 5, 2024
HomeКриминалниБаба от Кюстендил дала 10 000 лв. в торбичка на мним полицай, задържаха...

Баба от Кюстендил дала 10 000 лв. в торбичка на мним полицай, задържаха го в Русе

77-годишна жена от Кюстендил е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от областната дирекция на полицията. Извършителят на деянието е установен и задържан.

Жертвата е получила обаждане по домашния си телефон от мъж, който се представил за полицай. За да помогне на полицията, трябвало да остави всичките си налични пари в торбичка и да закачи торбичката на входната дворна врата.

Спазила указанията, малко по-късно видяла през прозореца, че непознат мъж отнася торбичката.  Едва тогава се събудили подозренията й, че е измамена. Жената е позвънила в полицията, за да потърси помощ. Служителите предприели незабавни оперативно-издирвателни действия.

23-годишният мъж, който е взел торбичката с 10 000 лева, е задържан в Русе. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление-Кюстендил. Уведомена е прокуратурата.

Припомняме, че на 26 февруари пенсионер от Самоков стана жертва на телефонна измама. Мъжът бе дал всичките си спестявания в размер на 3720 лева и 1150 евро, като е поставил парите в найлонов плик и го закачил на входната врата в двора. Парите бяха взети от 64-годишен самоковец, който след това бе задържан.

В края на м. февруари петричанин осуети осъществяването на телефонна измама на територията на Сандански. Чрез телефонно обаждане той бил нает от непознато за него лице да отиде на адрес в южния град, от където да вземе лек автомобил и да го  транспортира до  София. Пристигайки на посочения адрес, му били дадени нови указания, че през прозорец на жилището възрастна жена ще му хвърли чанта с документи, които да транспортира в столицата. Получавайки от жената чантата мъжът видял, че в нея има дрехи и голяма парична сума, което го усъмнило и той незабавно уведомил органите на реда.

От работещите по случая полицейски служители е установено, че след обаждане на стационарен телефон възрастната жена е въведена в заблуждение от непознато за нея лице, което се представило за полицейски служител и ѝ съобщило, че синът ѝ е участник в ПТП, при което е блъснато дете и е необходима парична сума в размер на 10 000 лв., за да не влезе в затвора. Измамата е останала неосъществена и чантата с цялата парична сума в нея е върната на собственичката.

RELATED ARTICLES

Most Popular