Monday, May 6, 2024
HomeРегионРадомирБаба от Радомирско празнува 100 години

Баба от Радомирско празнува 100 години

Баба от Радомирско празнува 100 години

100-годишната Еленка Хаджийска отпразнува юбилей в радомирското село Владимир, а сред гостите на тържеството бе и кметът на Радомир Кирил Стоев.

От името на общината кметът подари на столетницата поздравителен адрес, кошница с цветя, икона на покровителя на Радомир св. Димитър и скулптура на прословутия радомирски бозаджия, предаде БНР.

Рожденичката бе поздравена и от кмета на селото Сашко Карамиджанов. Родената в село Велковци, община Брезник баба Еленка идва във Владимир преди 68 години, когато се омъжва за съпруга си Лозан. Тя е завършила земеделското училище в Брезник, а трудовият й път е преминал в селското стопанство.

Днес за нея се грижат синът й Георги и снахата Надя. Има двама внуци и трима правнуци. Въпреки 100-те си години тя е жизнена, с ясна мисъл, продължава да плете и шие без очила, както и да се грижи за цветята в дома им. Следи редовно новините, чете и вестници. Баба Еленка твърди, че не е първият столетник в рода им. Дядо й по майчина линия е доживял до 102-годишна възраст.

Тържеството по повод юбилея й се състоя в местното читалище. Освен роднини и приятели да поздравят столетницата дойдоха и хора от селото.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular