Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникБаба перничанка замеря от терасата «полицай» с пачка от 2700 лв.

Баба перничанка замеря от терасата «полицай» с пачка от 2700 лв.

Поредната възрастна жена се оплете в мрежите на «ало» измамниците в Перник. На домашния телефон на 85-годишната жена се обадил мъж, който се представил за полицай. Той заявил, че в момента се провежда специализирана операция по залавяне на телефонни измамници и помолил пенсионерката за съдействие, като поискал да събере и предаде всички налични пари. «Благородно» я предупредил, че и самата тя може да стане обект на измама, дори да получи заплаха за живота. И сценарият продължил именно по тази схема – друг мъжки глас наистина я заплашил.

Притеснената и уплашена жена събрала 2700 лева, сложила ги в торбичка и ги хвърлила през терасата. Веднага след това била помолена повече да не вдига телефона, докато не й позвънят на вратата и й върнат парите. През това време синът й звънял на телефона и когато старицата не вдигнала, отишъл до дома на майка си, за да види какво се случва, и разбрал, че тя е измамена.

От полицията отново напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. При всяко съмнение да се обаждат на тел. 112 или на близки и роднини. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР напомнят за пореден път, че няма полицейска практика, в която да се искат пари в брой.

RELATED ARTICLES

Most Popular