Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортБалкан победи като гост Витоша (Бистрица) с 1:0

Балкан победи като гост Витоша (Бистрица) с 1:0

Ташко СУЛЬОТОВ

Отборът на Балкан победи Витоша Бистрица с 1:0 във втората си контрола, играна на терена с изкуствено покритие на спортния комплекс „Академик“ в София. Единственият гол в срещата бе отбелязан от Дейвид Йорданов в 7-мата минута, който се възползва от груба грешка на защитник на домакините вътре в наказателното поле, като позволи да му се отнеме топката.

Като цяло срещата бе равностойна. В отделни моменти футболистите на Витоша владееха повече топката. През първата част на срещата Стефан Аличков от мястото за изпълнение на дузпи изпрати топката извън вратата на гостите. На два пъти след центрирания по фланга в наказателното поле на Балкан, Александър Сергиев не успя отблизо да простреля вратаря на гостите.

През втората част на срещата мачът отново бе равностоен. Старши треньорът на Витоша (Бистрица) Кристиян Узунов даде шанс на шест футболисти, които са на пробен период. Николай  Иванов – привлечен от Чавдар (Етрополе), не взе участие в двубоя поради заболяване, а капитанът Георги Амзин – поради лични причини. Всичко това се отрази на качеството на играта на отбора на Витоша.

След мача старши треньорът на Витоша (Бистрица) Кристиян Узунов сподели: „Доволен съм от играта на футболистите, на които гласувах доверие в този мач срещу един от силните отбори в ЮЗ Трета лига – Балкан (Ботевград). На база играта на терена резултатът е нереален. Проиграхме няколко чисти голови положения. Направихме фатална грешка вътре в наказателното поле и се стигна до отбелязване на единствения гол в срещата. Следващият ни контролен мач ще бъде в петък като гост на лидера Миньор (Перник).
В петък Балкан посреща Локомотив (София) в Ботевград от 12.00 ч. в третата си контролна среща.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular