Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаТрагедия в Яхиново! Инфаркт покоси бащата на певеца Росен Янчев.Мъжът почина, докато...

Трагедия в Яхиново! Инфаркт покоси бащата на певеца Росен Янчев.Мъжът почина, докато празнуваше именния си ден

Цяло село скърби  след внезапната кончина на Йордан Янчев

Популярният певец от Дупница и участник в шоуто Х Factor Росен Янчев загуби баща си. 59-годишният Йордан Янчев издъхна внезапно от масивен инфаркт навръх именния си ден. Трагедията се разиграла, докато семейството празнувало в дома си в дупнишкото село Яхиново. Извиканият на място екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта. Погребението ще се извърши на 8 януари от 11,30 ч на Гробищния парк в Дупница. Опелото е насрочено за 12,30 в църквата “Свети Иван Рилски”.

“Ти беше най-добрият и великодушен човек. Почивай в мир”, написа семейството в социалната мрежа.

Йордан Янчев е роден през 1962 г. През 80-те години е живеел в Русия, като се е дипломирал с пълно отличие в Московския университет. Там е срещнал и съпругата си Лали, която е грузинка. Двамата са родители на синове – Иван и Росен. През последните години бащата е имал здравословни проблеми.

По-големият син Иван Янчев живее в София със съпругата Виктория и детето си. Тъжната вест почерни семейството, което на 7 януари  трябваше да празнува именния ден на Ванко, както го наричат приятелите.

Росен Янчев се сдоби с национална слава след участието си в шоуто за музикални таланти X Factor. Той е сред най-харесваните изпълнители в историята на телевизионната програма, а в момент е член на групата Platinum Band Bulgaria. Завършил е Джаз и поп пеене в ЮЗУ “Н. Рилски”. В последно време Росен пее в клубове и заведения. Дупничанинът е участвал в десетки благотворителни каузи. Последно активно помагаше за набирането на средства за бъбречна трансплантация на свой приятел. Майката Лали  работи в известно столично заведение.

Семейството е смазано от внезапната загуба. Стотици приятели изпратиха съболезнованията си на музикалния талант Росен Янчев и неговите близки. Тъжната вест помрачи празниците и в село Яхиново, където Йордан е живеел от женитбата си насам.

RELATED ARTICLES

Most Popular