Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаБезплатен спектакъл за Леа Иванова представят в Дупница

Безплатен спектакъл за Леа Иванова представят в Дупница

Спектакълът “Седемте живота на Леа” на “Нов театър НДК” ще бъде представен на сцената на Общинския драматичен театър “Невена Коканова” на 30 юни, съобщиха от общинския пресцентър.

Общината в Дупница е откупила театрално-музикалния спектакъл за Леа Иванова – родената в града прима на джаза и суинга. Спектакълът е посветен на предстоящата през август 100-годишнина от рождението на голямата наша певица.

Входът ще бъде с покани, които са безплатни, уточниха от общината.

Всеки желаещ да гледа спектакъла може да получи пропуск от касата на театъра, от понеделник. Община Дупница ще разпространи част от поканите и в учебните заведения.

“Седемте живота на Леа” е пиеса с много песни и забавни случки от живота на българската певица. Всичко тръгва от онези години, в които тя е била възприемана от цензорите като “упадъчна певица” и “народен враг”. Проследяват се трудните й години на изолация от сцената, а после и разцвета на кариерата й – изявите на най-големите сцени по света.

Режисьорът Бойко Илиев и актьорите Роси Русева, Ани Михайлова и Жоро Стоев искат да накарат публиката да си спомни за нея с обич и възхищение, допълниха от общинския пресцентър.

RELATED ARTICLES

Most Popular