Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградБез свян: Мъж задигна каса с пари от манастир над кресненското село...

Без свян: Мъж задигна каса с пари от манастир над кресненското село Горна Брезница

Мъж задигна метална каса с пари от двора на манастир „Св. Пророк Илия”, който се намира в местността „Илин чешма“, над  кресненското село Горна Брезница, съобщиха от полицията.

Случаят е от 11 януари около 17:30 часа, когато е получен сигнал в полицията. Отнета е парична сума, която е в процес на установяване. След предприети  незабавни действия е задържан мъж, чиято съпричастност към извършеното деяние се установява. Започнато е разследване, работата продължава, съобщават от пресцентъра на МВР.

Манастир „Св. Пророк Илия” е от новите манастири в България. Той е изграден на мястото на тракийско светилище и някогашен манастир, носещ същото име. Манастирският комплекс е разположен на площ от 10 декара, ограден от невисок зид, в който са разположени църквата св. Пророк Илия, кула – камбанария, жилищна сграда с библиотека и дарителски икони, църквата „Св. Георгий Победоносец“ и аязмо „Св. Пророк Илия“ с лечебни води, заради които е посещаван от стотици туристи. Новината за извършената кражба предизвика гнева на вярващите, които не могат да си обяснят как може да бъде извършено посегателство върху храм.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular