Friday, May 3, 2024
HomeСпорт„Беласица” загуби в Банско

„Беласица” загуби в Банско

  • След почивката далеч по-добрият отбор на терена бе този от Петрич

 

Футболистите на „Банско” и „Беласица” (Петрич) се изправиха един срещу друг в мач от 11-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Този двубой бе ръководен от Николай Рамунски с помощници Станислав Груев и Адриан Стефанов. Най-верните привърженици от „Комити” дойдоха да подкрепят любимците си от Петрич. Срещата започна с натиск на отбора на домакините. В 7-ата минута след настъпило меле пред вратата на гостите голмайсторът на „козлите” Христо Спасов се възползва от ситуацията и от няколко метра изпрати топката в мрежата за 1:0. В 16-ата минута Карапетров от домакините при тяхна атака след центриране от воле нанесе силен шут директно срещу стража на гостите, но Захари Димитров показа класа и не допусна кълбото зад себе си. От този момент нататък петричките футболисти заиграха по-смислено и тръгнаха да атакуват вратаря Абди Абдиков, за да променят резултата на терена. В 24-тата минута Александър Смилков центрира в наказателното поле на домакините, но Жустино Мендес не успя да огорчи вратаря Абдиков. Георги Фикиин от отбора на „Банско” опита с шут от въздуха да изпрати топката за втори тъп в мрежата на гостите, но Захари Димитров отново бе невероятен.

След почивката далеч по-добрият отбор на терена бе този на „Беласица”. В 67-ата минута Смилков не успя отблизо срещу вратаря Абдиков. Влезлият в игра Владимир Кабранов тръгна по левия фланг, преодоля двама и стреля фронтално от движение, но кълбото премина на сантиметри над гредата. Отново той напредна към вратата на домакините, но изгуби контрол над топката и преди да стреля, му бе отнета. В 82-рата минута вратарят Абдиков изпревари Васил Божинов в наказателното поле. Накрая на срещата всички от „Беласица”, включително и вратарят Захари Димитров, се настаниха в наказателното поле на домакините. Тогава от фаул Васил Божинов извиси кълбото, но Аспарух Шамкалов не успя от 7-8 метра да отбележи поне изравнително попадение.

След мача привържениците на „Беласица” и футболистите съжаляваха за тази загуба, която не заслужаваха на база показаната игра на терена.

„Беласица”: З. Димитров, Костов, Граминов, Бояджиев, Смилков, Стоев, Наков, Божинов, Карачоров, Мендес, Таушанов /Кабранов, Марчев, Шамкалов/

RELATED ARTICLES

Most Popular