Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Беласица” загуби в Сливница

„Беласица” загуби в Сливница

  • Непростимите пропуски на петричките футболисти лишиха тима

    от успех

  • Отбелязаха ни два гола от две положения и накрая загубихме незаслужено мача, каза треньорът на петричани

 

Петричките футболисти претърпяха загуба в 15-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига срещу „Сливнишки герой” в Сливница. Трима от основните футболисти на „Беласица” не взеха участие в двубоя. Захари Димитров и Александър Смилков са контузени, а Вальо Костов е наказан. Треньорският щаб на „Беласица” бе принуден да направи вътрешни размествания и промяна в схемата на игра. Отборът на гостите стоеше далеч по-добре на терена и само отличната игра на вратаря на домакините Мартин Минев бе причина да не се стигне до отбелязване на гол. Първото чисто голово положение за отбора на „Беласица” дойде от Симеон Бояджиев, който с глава насочи топката в горния десен ъгъл, но Мартин Минев по невероятен начин изби в корнер. Второто чисто голово положение за гостите бе, когато Васил Божинов от фаул насочи топката към Марти Таушанов. Той навлезе в наказателното поле на домакините, стреля опасно зад защитата им, но нямаше кой от съотборниците му да отклони кълбото в мрежата. На два пъти Атанас Карачоров не успя да отбележи, изскачайки отблизо срещу вратаря Мартин Минев. Така при далеч по-добра игра през първата част на двубоя футболистите на „Беласица” се оттеглиха на почивка при нулево равенство вместо поне с два гола разлика в тяхна полза.
След почивката отново по-добрият отбор на терена бе този на гостите. На три пъти Атанас Карачоров изскочи срещу вратаря на домакините Мартин Минев, но той бе невероятен и не допусна попадение зад себе си. На два пъти и Васил Божинов навлезе опасно в наказателното поле на домакините, но и той не успя да простреля вратаря им. Янислав Тусонджиев също отблизо не успя да отбележи гол. И като не вкарваш – старото правило във футбола е да ти вкарат. В 70-ата минута Любомир Десподов с далечен шут от 25-26 метра изпрати неспасяемо топката под гредата за 1:0. Десет минути по-късно комбинацията Мариян Хаджиев-Ничо Ничев-Мариян Хаджиев завърши с гол на последния. В самия край на срещата Росен Колев от отбора на домакините изскочи сам срещу вратаря Кирил Георгиев, но не успя да го преодолее.
След мача мнения дадоха:
Петър Малинов – старши треньор на „Сливнишки герой”: „По-добре на терена стояха футболистите на „Беласица”, но не успяха да си реализират головите положения. Разбира се, трябва да се отбележи и отличната игра на нашия вратар Мартин Минев. Мариян Хаджиев с глава и Росен Колев също с глава не успяха да огорчат вратаря на „Беласица”. През втората част на срещата до 22-рата минута отборът на „Беласица” диктуваше играта на терена. Изпуснаха няколко голови положения, като отново заслугата за това бе на нашия вратар Мартин Минев. Постепенно заиграхме по-добре и чрез Любомир Десподов и Мариян Хаджиев успяхме да отбележим голове, а с това и трите точки. Много се радвам, че спечелихме този мач срещу един много добър отбор, какъвто е този на „Беласица”.
Атанас Ласков – треньор на „Беласица”, коментира: „5-6 чисти голови положения не реализирахме през първата част, надигравайки отбора на домакините. Второто полувреме бе едно от най-добрите ни досега от играните навън срещи. На три пъти Атанас Карачоров, на два пъти Васил Божинов и по веднъж Яни Тусонджиев и Иван Марчев не успяха да отбележат голове отблизо срещу вратаря на домакините.
Отбелязаха ни два гола от две положения и накрая загубихме незаслужено мача на база показаната игра на терена. Резултатът е нереален, подчертавам дебело.”
”Беласица”: К. Георгиев, Карачоров, Бояджиев, Граминов, М.Георгиев, Стоев, Таушанов, Марчев, Тусонджиев, Божинов, Мендес /Наков, Кабранов/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular