Saturday, May 11, 2024
HomeСпорт„Беласица” надигра като гост „Септември” Тервел, случаен гол  класира домакините за...

„Беласица” надигра като гост „Септември” Тервел, случаен гол  класира домакините за Купа България

В мач от предварителния кръг (1/16 финала) от турнира Сезам Купа на България отборът на „Беласица” гостува на „Септември” Тервел  и претърпя загуба с гол, отбелязан в 38-ма минута от Георги Георгиев.

Срещата започна с превес за отбора на „Септември” но това беше само през първите десетина минути. В 4-та минута Кристиян Пешков при атака на домакините центрира отдясно в наказателното поле на „Беласица”, но вратаря Захари Димитров прояви вещина и учуди присъстващите на стадиона с рефлекса си, отразявайки кълбото в корнер. Отборът на домакините явно знаеше класата на своя противник и постепенно се затвориха стабилно отзад и търсеха пролука за провеждане на контраатака. В 38-ма минута след атака по левия фланг Димитър Василев центрира в наказателното поле на гостите,  Георги Георгиев изпревари двойката централни защитници на петричкия тим и с глава от пет метра изпрати неспасяемо топката във вратата на отлично пазещия в този мач страж Захари Димитров. До края на полувремето натискът на футболистите на „Беласица” бе тотален, играеше се пред наказателното поле на домакините, но до отбелязване поне на изравнителен гол така и не се стигна.

След почивката отново футболистите на „Беласица” бяха тези, които владееха повече топката – играеше се в половината на домакините. Всяка атака на петричкия тим беше парирана навреме от добре укрепилата се защита на отбора на „Септември” и така не се стигаше до създаване на числи голови положения и стрелба отблизо. Аспарух Смилков от фаул от 20-тина метра извиси топката майсторски над стената, но топката прелетя на сантиметри встрани от вратата на стража на домакините Денис Александров. До края на мача натискът на футболистите на „Беласица” беше тотален, но колегите им от „Септември” Тервел се бранеха геройски и запазиха резултата до края на срещата. По този начин в по-нататъшната фаза на турнира за Купа България продължава отборът на „Септември” Тервел.

В този мач в отбора на гостите не взеха участие нападателите  Запро Динев и Мариян Вангелов  по лични причини (участие в сватбени тържества) , а опитният защитник Атанас Димитров учудващо не намери място в групата на тима срещу „Септември” в  Тервел.

След мача мнения дадоха:

Красимир Господинов-старши треньор на „Септември” Тервел: „Нашият отбор , независимо че играе в трета лига, е изграден от опитни футболисти, преминали през А и Б група. Знаехме, че ни предстои мач срещу далеч по-класен и именит противник, и не ни оставаше нищо друго, освен да търсим начин да ги надиграем тактически. Заиграхме затворено отзад, разчитайки на контраатаки. За наша радост при две от тях в едната успяхме и отбелязахме единствения гол, който се оказа печеливш за нашия отбор и пагубен за този на „Беласица” Петрич. Искам да подчертая, че отборът на „Беласица” има голям вратар,(визирайки Захари Димитров). Който и да беше на вратата нямаше да може да отрази удара на Георги Георгиев в 38-ма минута. Във всички останали ситуации, както ние, така и зрителите, останаха възхитени от петричкия вратар. Град Тервел е с жители 4000 души, а като цяло общината е с население 12 хиляди. За всички тях е истински празник отборът на „Септември” да мери сили с авторитетни отбори. Радвам се, че макар и тактически, преодоляхме „Беласица”. Очаквам по-нататък жребия да ни отреди мач срещу отбор от големите грандове на България и да стане истински футболен празник”.

Николай Иванов – именит футболист в отбора на „Септември” Тервел-вътрешен халф, преминал през отборите на „Черноморец” Балчик и „Спартак” Варна: „С изключение на вратаря Денис Александров, който е местен, всички останали футболисти от нашия отбор са преминали през професионални отбори от А и Б група, като „Черноморец” Балчик, „Добруджа”, „Спартак” Варна и ДЮШ на „Лудогорец”. Повече от ясно ни беше, че ни предстои мач срещу далеч по-класен отбор. Това беше причината старши треньорът ни да приложи тактика, която се оказа печеливша за нас. Играехме много стабилно отзад и напред разчитахме на контраатаки, които бяха малко, но при една от тях успяхме.  Влизането в игра на Аксел Таонса раздвижи играта на гостите, но и той не можа да допринесе за промяна на резултата.Футболистите на „Беласица” като цяло владееха повече топката и контролираха мача, но при създадените от тяхна страна няколко голови положения не успяха да отбележат гол, което беше добре дошло за нас”.

Петър Колев – старши треньор на „Беласица”: „И в този мач в офанзивен план нещата в нашия отбор не бяха на нужното равнище. Някои футболисти имат претенции да бъдат в основния състав, а на терена не показват това, което трябва. Все пак за нас отборът на „Септември” Тервел не е критерий. Създадоха две голови ситуации,от които едната оползотвориха, и голът се оказа единствен в срещата. Като цяло надиграхме домакините, но така и не успяхме да реализираме положенията си. В този мач не взеха участие нападателите Запро Динев и Мариян Вангелов поради лични причини”.

„Беласица”: Захари Димитров, Христо Петров, Валентин Костов, Мартин Русков, Виктор Ергин, Владимир Гогов, Куфре Ета, Благовест Данчев, Аспарух Смилков, Димитър Иванов, Живко Димитров (Атанас Карачоров, Аспарух Шамкалов, Таонса Аксел)

Ташко Сульотов

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular