Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортБеласица падна с 0:1 от Добруджа и увисна над чертата на изпадащите

Беласица падна с 0:1 от Добруджа и увисна над чертата на изпадащите

В мач от 27-ми кръг за първенството на Втора професионална лига на терена в КК Албена се срещнаха мъжките отбори на Добруджа от град Добрич и ОФК Беласица от град Петрич.

Срещата бе от изключително важно значение и за двата отбора. Както е известно, ръководството на ПФК Добруджа 1919 афишира намеренията си за класиране на отбора поне за спечелване на място, даващо право за промоция за влизане в Ефбет лига. В момента в Добрич тече голям ремонт на градския стадион и затова тази среща се игра на терена в КК Албена. Всичко това можеше да стане факт само при победа над петричкия  тим. В същия момент мъжкият отбор на ОФК Беласица прави всичко възможно да спечели необходимия брой точки за оцеляване във Втора професионална лига и за следващото първенство.

Срещата започна много оспорвано и със здрава битка на терена. В 4-та минута Ангел Ангелов овладя насочената към него топка и стреля директно, но кълбото профуча на сантиметри над вратата на гостите. До края на първата част на мача по-често се озоваваха пред противниковата врата футболистите на домакините. Опитите на Преслав Йорданов и Ангел Ангелов да прострелят вратата на Беласица, пазена от Захари Димитров, се оказаха неуспешни.

Втората част на мача започна с пропуск за отбола на „комитите“, след като топката бе насочена от фланга зад защитата на добричлии от Аксел Таонса, Димитър Иванов овладя кълбото, но не успя отблизо да простреля стража на домакините Георги Аргилашки. Това всъщност бе и най-чистото голово положение за отбора на Беласица и ако беше реализирано, нещата щяха да стоят по-другояче до края на срещата. Футболистите на Добруджа наложиха преса над гостуващия тим, трайно владееха топката и организираха по-чести атаки. При една от тях, в 55-ата минута, силният плътен удар на Стилиян Николов мина над напречната греда. 5 минути по-късно, след поредна атака за тима от Добрич, един от най-добрите на терена – Ангел Ангелов, навлезе отдясно и от движение от 17-18 метра с левия крак изпрати топката майсторски в далечния горен ъгъл на стража на Бела за 1:0. До края на срещата опитите на двата отбора да променят резултата останаха безуспешни.

При резултат 1:0 за отбора на Добруджа главният съдия Димитър Буров, който ръководи срещата на ниво, даде край на двубоя.

С тази победа отборът на Добруджа е на 5-о място с 46 точки, 3 точки по-малко от третия във временното класиране – Марек. Отборът на Беласица е на 14-о място с 28 точки, една повече от четвъртия от зоната на изпадащите Спортист (Своге).

След мача старши треньорът на Добруджа Тодор Киселичков, който води отбора в пет срещи и постигна пет поредни победи, сподели: „Очакванията ни за труден мач срещу отбора на Беласицасе оправдаха. Футболистите на двата тима започнаха равностойно, постепенно нашият отбор заигра по-добре и през първото полувреме непростими пропуски направиха Преслав Йорданов и Ангел Ангелов. Втората част започна с опасност пред нашата врата, но вратарят ни Георги Аргилашки добре затвори и не позволи на нападателя на петричкия тим да го простреля. Единственият гол в срещата отбеляза Ангел Ангелов. До края на мача пропуски за нашия тим направиха Стилян Николов и Ангел Ангелов, които не бяха точни отблизо. Дебело подчертавам,че гостите дойдоха да играят добър футбол, за което ги адмирирам. Пожелавам им успех за оцеляването във Втора професионална лига. Съдийството на Димитър Буров бе точно и обективно“.

Снимки: ФБ страница на Добруджа

Светлан Кондев – старши треньор на мъжкия отбор на ОФК Беласица: „И в мача срещу „Добруджа“, игран в КК Албена, се появиха старите ни слабости и инкасирахме нова загуба, която не заслужавахме. Създадохме голови положения, като най-чисти бяха на Васил Божинов, Димитър Иванов, Аксел Таонса, Аспарух Смилков. Най-чистото голово положение бе това на Димитър Иванов, което ако беше реализирано щеше да внесе по-голямо настроение сред футболистите в оставащите минути до края на срещата. Нямаме класа в предните позиции на отбора. Не сме точни в завършващата част на удара. Липсва самочувствие, увереност. Това са нещата, които продължават да ни преследват и да губим несправедливо, както бе в мачовете срещу Марек, Спартак(Варна), Септември (София) и сега срещу Добруджа. Ще направим задълбочен анализ на изминалия мач и през седмицата ще работим за изчистване на допуснатите грешки и да се представим по най-добрия начин в домакинския мач на стадион „Цар Самуил“ срещу Струмска слава (Радомир) в събота от 17 часа“.

Беласица: Захари Димитров, Христо Петров, Валентин Костов, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Владимир Гогов, КуфреЕта, Димитър Иванов, Аспарух Смилков, Таонса Аксел, Васил Божинов (Атанас Карачоров, Даниел Гогов, Андон Гущеров, Живко Димитров, Иван Марчев)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular