Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградБербатов: Мисията ми е да поправя грешките в българския футбол

Бербатов: Мисията ми е да поправя грешките в българския футбол

Бившият нападател Димитър Бербатов заяви, че мисията му е да поправи грешките в българския футбол. Той каза, че след състезателната си кариера е направил нова стъпка, която приема за свой дълг и за дълг към хората.
Бербатов е водач на опозицията в българския футбол, като води съревнование за президентския пост с Борислав Михайлов.
“Животът ми е свързан с това да обикалям из страната, да говоря с хората, да разбирам какви проблеми имат те и как могат да бъдат поправени. Става въпрос за това да им се покаже, че промяната е тук и тя е наложителна”, каза Бербатов в интервю за “Скай спортс”.

“Когато се върна назад и се сетя за проблемите, които имахме – те все още са там, но са по-големи. Мисията ми сега е да поправя тези грешки, така че по-младите поколения, които идват след мен, да не страдат така, както страдах аз. Докато не успеем, това е моята мисия”, заяви Бербатов.
Според него постоянното отсъствие на националния отбор от големи първенства е логично. “Когато изградиш отровна култура, се заразяваш. Ако искаш да спреш това, трябва да отрежеш главата – метафорично казано, и да започнеш да градиш нещо ново. Футболната общественост е 100% зад нас, защото виждат в наше лице новото начало. Времето за промяна отдавна изтече. Тя трябва да дойде”, добави бившият футболист.

По думите му в България има много футболни таланти. “Знам го. Ходя по мачове. Футболът е религия в България. Има хора, които са се вложили емоционално във футбола. Разполагаме с основата. Но, за съжаление, инфраструктурата пречи на футбола да върви напред”.

Бербатов е уверен, че ще постигне успех в мисията си за подкрепа на следващите поколения. “Ще отнеме време. С инвестиции в правилните хора, ще последват и резултатите. Ще ги видим. Може би не в първата или втората година, защото става въпрос за дълъг процес. Ще бъде дълго приключение”.
“Предизвикателството е огромно и съм сигурен, че мога се справя с него. Искам да го направя. Трябва да го направя. И ще го направя”, добави Бербатов.

RELATED ARTICLES

Most Popular