Friday, May 3, 2024
HomeСпортБербатов след Мача на надеждата: Получи се хубав празник, но каузата на...

Бербатов след Мача на надеждата: Получи се хубав празник, но каузата на Стилиян е по-важна

Димитър Бербатов е един от най-близките приятели на Стилиян Петров и във футбола, и в живота, така че беше логично да бъде от главните действащи лица в благотворителния Мач на Надеждата. Срещата на Националния стадион “Васил Левски” противопостави български и чуждестранни звезди и завърши при равен резултат 3:3.

Приходите от срещата, както и в другите начини за набиране на средства, ще бъдат предадени на хора, които се борят с онкологични заболявания. Самият Петров мина през подобно изпитание и именно това е причината да се ангажира с такава благотворителна дейност.

“Важното е, че се получи хубаво, емоционално събитие, заредено с положително настроение. Когато сме задружни, всичко е възможно. Има различни начини на подкрепа, правете го! Каузата е важна! Опитахме се, въпреки възрастта, да направим някакво шоу и мисля, че се получи. Вкарах гол, свърших си работата. Но не само – да си част от колектива, преди мача, в съблекалнята, това е много хубаво и сплотява. Подобрява се приятелството и когато го правиш в рамките на една такава благотворителна кауза, е още по-хубаво!”, заяви голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор.

“Една кауза, която ни обедини и показва, че когато са такива моменти, го правим така задружно. Стана хубав празник, видях стари познати, забавлявахме се. Вкарах гол, свърших си работа. Случи се и старата комбинация Мартин Петров центрира и аз вкарвам гол. Въпреки че на малко по-бавна скорост се случи. С някои се видяхме след много време, но най-важното е каузата, за която се бяхме събрали”, завърши бившият нападател на Манчестър Юнайтед и кандидат за президент на БФС. Един от най-успешните треньори в българския футбол Димитър Димитров-Херо беше треньор на тима на родните звезди в Мача на надеждата, Поканени бяха хора, които са близки на Стилиян Петров, а той игра по едно полувреме и за българския, и за чуждестранния отбор.
Самият Димитров също има болезнен опит, тъй като трябваше да премине през дълго лечение на раково заболяване.
“Удоволствие е дори само да гледам мач между такива играчи. Огромна кауза като стойност е това, което направи Стилиян Петров. Радвам се, че толкова хора дойдоха да го подкрепят. Той не веднъж е доказвал характера си. И той го направи отново. За мене всички бяха достойни за играч на мача и най-вече Стилиян”, заяви Димитров след края на благотворителната среща, която събира пари в подкрепа на хора, които се борят с онкологични заболявания.

“Връщаме се към едни времена, в които българският футбол носеше радост на всички. И благодаря на хората, които дойдоха тук, да ни подкрепят. Искам да пожелая бързо оздравяване на нашия събрат Петър Хубчев, което е най-важното”, заяви пък Здравко Здравков. Вратарят със 70 мача за националния отбор на България по футбол е участник на две Европейски първенства (Евро 96 и Евро 2004) и на едно Световно, което е и последното за България за момента – през 1998-а. Той беше на вратата на българските звезди през първото полувреме.

Снимки: Спортал.бг, гонг.бг, БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular