Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионКюстендилБиблиотеката в Кюстендил спечели 25 000 лв. за нови книги

Библиотеката в Кюстендил спечели 25 000 лв. за нови книги

Над 2000 заглавия от 150 български издателства ще постъпят във фондовете на Регионална библиотека “Ем. Попдимитров”-Кюстендил, съобщиха от културната институция. Това става факт благодарение на спечеления проект на стойност 25 хиляди лева. Финансиращата програма е “Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на Министерството на културата.

Целта на програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” е да осигури финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да се активизира интересът към книгата и четенето и да се съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, за придобиване на знания и информация.

Със заповед на министъра на културата от 29 април т.г. беше обявена първата конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките, при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” 2020 г.

Конкурсната сесия е на обща стойност 1 милион лева и е насочена към Националната библиотека, регионалните и общински библиотеки.

В посочения в обявата едномесечен срок постъпиха 44 проектни предложения на обща стойност 868 125,84 лв. От тях са одобрени 36 проекта, които са на обща стойност 714 385 лв.

RELATED ARTICLES

Most Popular