Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилТърсят кръв по спешност за Любомир Анчев, ексобластен на Кюстендил

Търсят кръв по спешност за Любомир Анчев, ексобластен на Кюстендил

Бившият областен управител на Кюстендил и настоящ директор на Спортно училище “Васил Левски” в областния град спешно се нуждае от кръв. Той е диагностициран с левкемия, става ясно от публикации в социалната мрежа фейсбук, където бивши възпитаници на учебното заведение се обединяват в помощ на Анчев.

“Това е човек, който винаги съм уважавала и ценила. За съжаление е диагностициран с много коварна болест. Сега е моментът, както той винаги е бил до нас, спортистите, и ни е помагал, сега да направим същото и за него! Моля, всеки, който има възможност, да дари кръв! Кръв можете да дарите от всяка една болница, във всеки град. Всяка кръвна група може, всяка капка кръв е надежда за неговото възстановяване! Моля ви да помогнем!”, пише Габриела Шопова.

Вече има хора от различни краища на страната, готови да дарят кръв в помощ на Любомир Анчев.

Той бе отстранен от поста областен управител след сигнал на кмета на Кюстендил Петър Паунов до прокуратурата през 2010 г. Ставаше въпрос за неосъществени строително-ремонтни дейности на два моста в Кюстендил за около 500 000 лв. Анчев беше оправдан от Върховния касационен съд на 22 юли 2013 г.

След годините като областен управител Любомир Анчев се върна на старото си работно място като директор на Спортно училище “Васил Левски” в Кюстендил.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Здравейте! Във връзка с г-н Анчев, първо искам да благодаря на всички отзовали се, а вие сте много! БЛАГОДАРИМ, от името на семейството му и приятелите му Стопираме кръводаряването от всяка кръвна група и болница, поради други показатели, за съжаление От този момент са необходими дарители само с 0 /нулева/ кръвна група за тромбоцитен концетрат, който се извлича в Национален център по трансфузионна хематология гр. София, ул. “Братя Миладинови” 112 , отдел кръводаряване за Любомир Йорданов Анчев. Да се търси доктор Велева или мед. сестра Дишева от 8 до 10 ч.! За транспорт от Кюстендил връзка Rumen Milanov – GSM 0886467566! Всеки, който има възможност, молим да се отзове!

Comments are closed.

Most Popular