Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионСамоковБивш играч осъди Рилски спортист

Бивш играч осъди Рилски спортист

Самоковци дължат 7 000 долара заплата на 210-сантиметровия Йонас Зохоре

Баскетболният отбор Рилски спортист се забърка в съдебни проблеми. Самоковци бяха осъдени от Йонас Зохоре, съобщава eurobasket.com. Информацията гласи, че играчът на Шяуляй е завел иск срещу „скиорите“ за неизплатени суми през сезон 2019/2020 в Арбитража на ФИБА в Женева. След като е предоставил възможност да бъдат изслушани и двете страни, съответният орган отсъди в полза на датчанина с корени от Кот д′Ивоар. Това става ясно от решението на съда.

Окончателното решение на Арбитража сочи, че Рилецо ще трябва да заплати на центъра над 7000 долара за въпросния период. В решението се посочва още, че при изплащането на трудовите възнаграждения на 31-годишния баскетболист не влизат сумите за данъците и таксите, както и лихвата, която възлиза на 5%. Освен това тимът от Самоков поема всички разноски по делото с 210-сантиметровия баскетболист.

Датският национал защитаваше цветовете на Рилски именно през 2019/2020, но впоследствие сезонът бе прекратен заради разпространението на COVID-19. До този момент Зохоре е играл още за местните Хоршолм, Хорсенс, БакенБеърс, белгийския Окапи, швейцарския Масаньо , сръбския Динамик Белград, унгарските Кьорменд и Фиаталок, испанския Аликанте и полския СпойнияСтаргард.

Той не е първият, който осъди самоковци в Женева. Преди това същото стори и Дерек Уайт през юни 2020 година.

RELATED ARTICLES

Most Popular