Sunday, May 12, 2024
HomeРегионБанскоЗвездата на "Survivor" Живко Найденов е загиналият моторист на пътя за Предел

Звездата на “Survivor” Живко Найденов е загиналият моторист на пътя за Предел

Звездата от риалитито “Survivor” Живко Найденов е мотористът, който загуби живота си след тежко ПТП по пътя Симитли-Банско.

Любимият на зрителите Живко е оптик по професия. Тъжната вест за неговата смърт потвърди майка му Василиса, която написа: “Живко, твоето сърце спря да бие, а моето се разкъса на хиляди частици. Обичам те!”.

42-годишният мъж почина в неделя в отделението по реанимация на МБАЛ -Благоевград. Тежкият пътен инцидент стана на пътя Симитли- Банско след удар в бетонна стена. Катастрофата стана ден по-рано  в местността “Баба Цвета” при изкачването към върха на прохода Предел. Водачът влиза с много висока скорост в ляв завой, минава през насрещната лента и се блъска в 40-сантиметрова подпорна стена. Той излиза в дясно от пътя, минава през обсипания с пясък банкет, успява да овладее мотора, но след като го изправя кривва наляво, минава в насрещната лента и се блъска в бетонната стена.

Мъжът бе настанен в реанимация, с тежка черепно-мозъчна и гръдна травма, както и фрактури на гръбначни прешлени. Поради опасения, че няма да издържи транспорта до София, бе настанен в отделението по АРИЛ на МБАЛ-Благоевград. 38-годишната спътничка, возеща се зад него на седалката не е пострадала. Катастрофиралите са се движели в група с още два мотора.

Живко Найденов стана популярен с участието си в “Сървайвър” през 2008 г. Той е собственик на оптичен магазин в София. Увличал се е по културизма, фитнес и моторите. Печелил е 4-то място на републиканското първенство по класически културизъм.

След излизането си от риалитито за оцеляване Живко твърди, че има всичко, за което е мечтал – добра професия, собствен бизнес, добра съпруга, любимо дете.

“Житейският Survivоr” за Живко Найденов приключи при изкачването към върха на прохода Предел на пътя Симитли- Банско.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular