Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевградският арх. К.Сандев с Почетен знак на президента

Благоевградският арх. К.Сандев с Почетен знак на президента

Радев удостои с отличието изтъкнати дейци в сферата на културата и науката

Благоевградският архитект Костадин Сандев бе удостоен с Почетен знак на президента за заслуги в сферата на културата и науката. Държавният глава Румен Радев удостои с почетни отличия проф. д.б.н. Диана Петкова, доц. д-р Георги Паскалев Сафев, арх. Костадин Сандев и Анжел Вагенщайн за техните заслуги в сферата на културата и науката.
В приветствието си Радев подчерта, че церемонията е израз на признанието на обществото ни за всеотдайността, духовната сила и професионализъм на отличените и за техния респектиращ пример. „Вие доказахте, че сливайки талант, всеотдайност, воля и кураж в името на общото благо и възхода, това неминуемо печели заслужено признание“, посочи Румен Радев.
Арх. Сандев е награден за приноса му в градоустройството на Благоевград и Банско и във връзка с неговата 75-годишнина. Като съветник на Общинския съвет Благоевград и заместник-кмет участва в реконструкцията и новото строителство на града. По негово предложение и с активното му участие е запазен старият център на Благоевград. Автор е на градоустройствените планове на редица квартали в града.
“Само преди ден отбелязахме стогодишнината на Деня на българските будители. Този уникален български празник, с който почитаме хората на духа и съзиданието, които с думите и делата си будят сърцата и умовете на българите и тласкат България напред”, каза президентът по време на официалната церемония в сградата на президентската институция. “За мен е удоволствие да връча заслужени отличия на четирима от съвременните будители”, допълни държавният глава.По думите му те са стожери на духа, съзиданието, стойностните каузи, креативните идеи и научни пробиви.

RELATED ARTICLES

Most Popular