Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевград събра хиляди меломани от цяла България за концертите на БГ радио

Благоевград събра хиляди меломани от цяла България за концертите на БГ радио

Почитатели на българската музика от цяла България пристигнаха в Благоевград, за да станат част от едно от най-очакваните музикални събития на годината – концертите на БГ радио. Българската музиката и този път обедини различни поколения, които заедно пяха нови и вечни хитове.
Присъстващите бяха поздравени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Тук, в Благоевград, българската музика е у дома си. Благодаря на всички изпълнители, благодаря на приятелите от БГ радио, на Николай Янчовичин. Вярвам, че ще се забавляваме много и по време на двата концерта. И помнете едно – всичко хубаво започва от Благоевград“, каза кметът Камбитов.
Водещи на събитието бяха Наско Стоянов и Рафи. На сцената излязоха БГ вдъхновителите на 2019 Братя Аргирови, Графа, Deep Zone Project, Jeremy?, Милена и нейната група, RAFFI, Свилен Ноев, „Сигнал”.

Огромен интерес предизвикаха изпълнителите и във втората вечер на концертите на БГ радио в Благоевград. Хиляди почитатели на българската музика се събраха в парк „Македония“, където пяха заедно с любимите си музиканти.
Благоевград е единственият град, носител на статуетката за БГ град – посланик на българската музика, Благоевград и всяка година посреща любимите звезди на България. На 21 и 22 юни Благоевград ще посрещне отново десетки хиляди меломани за фестивала “Francofolies.Благоевград“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular