Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБлагоевградБлаготворителен концерт на Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ събра над 8000 лв....

Благотворителен концерт на Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ събра над 8000 лв. в помощ на Лъчо

Ученици от професионална гимназия „Ичко Бойчев“ преведоха 1587 лв. по сметката на болния мъж

 

Благотворителен концерт и базар в зала „Яворов“ в помощ на Лъчо, организиран от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов – Благоевград, се проведе преди дни.

В благотворителния концерт взеха участие Ансамбъл „Пирин“, Клуб по спортни танци „Импулс“, Музикално училище „Престо“, Балетна школа „Кроазе“, Танцова формация „Астра“, ДЮФА „Пиринска китка“, Вокално студио „Фа диез“, студенти от Американския университет, ученици от ЕГ „Акад. Л. Стоянов“.

Благоевградчани изразиха своята съпричастност и подкрепа. Зала „Яворов“ бе пълна. Събраните средства са 8100 лв.

Във фоайето на община Благоевград се проведе и друг ученически благотворителен базар, организиран от Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“, под мотото „Да дарим лъч надежда за Лъчо!“. За периода на проведената благотворителна акция от 10.02. до 13.02.2020 г. възпитаниците на гимназията събраха парични средства на стойност 1587.00 лв. (хиляда петстотин осемдесет и седем лева). Сумата е преведена на 13.02.2020 г. по дарителска банкова сметка, открита за лечението на Лъчезар Димитров.

Лъчезар Димитров е на 37 години, диагностициран през 2013 г. с множествена склероза. В момента Лъчо е със сериозни двигателни дефицити. Нуждае се от трансплантация на стволови клетки в клиника в Москва, на стойност 45 000 евро. Тази сума е непосилна за близките му.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular