Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаБлизо 100 деца се включиха в коледен баскетболен празник в Дупница

Близо 100 деца се включиха в коледен баскетболен празник в Дупница

Близо 100 деца се включиха в коледния баскетболен празник в Спортната зала в Дупница. Момчетата и момичетата от БК Политехника изиграха 4 срещи помежду си, подкрепяни от родители и любители на играта с оранжевата топка.

Всички деца, които тренират баскетбол в Дупница, са с екипировка, осигурена от БК Политехника, без да се налага на родителите да заплащат за нея, споделиха от клуба.

Както подобава за празник, домакините организираха и забавни игри с публиката.

Късметлия пък си спечели смарт телевизор от томболата, организирана от Политехника. Подаръкът му бе връчен лично от Дядо Коледа и Снежанка.

В програмата се включиха и малките гимнастички от спортен клуб Радея.

Празника уважи и кметът на Дупница д-р Първан Дангов.

„Без значение какво спортуват, децата на Дупница трябва да бъдат учени от нас на спорт, трудолюбие, патриотизъм и всичко онова, което възпитава моралните ценности. И нито един спорт не доминира, всички спортове са равнопоставени. Поздравявам баскетболистите от Политехника, като треньори и организатори за всичко, което правят!“, заяви д-р Дангов.

Коледният баскетболен празник завърши с мач между ветераните на Политехника. След много емоции и здрава битка на полето финалната сирена дойде при резултат 63:57 за по-подготвените.

RELATED ARTICLES

Most Popular