Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилБлизо 50 души запретнаха ръкави да изчистят Кюстендил

Близо 50 души запретнаха ръкави да изчистят Кюстендил

Краси Ценкова

На отправения призив на кмета на Кюстендил Петър Паунов за почистване на три района в града се отзоваха близо 50 човека. Сред тях – представители на Общинския съвет и граждани. Те бяха разпределени на три места – река Банщица при плажа, градинката при Езерата и района на старото кино на пазара.

Дамите, започнаха обиколка на тревните площи, по коритото на р. Банщица също тръгна група, която в рамките на 100 метра напълни с отпадъци 5 чувала. Мъжете пък запретнаха ръкави да чистят под големите мостове, където по традиция се струпва най-много боклук.

“Надяваме се на един добър резултат и разбира се, партньорски стимул за нашите съграждани. Подкрепяме всички инициативи. Благодарим на всички, които са съпричастни, надявам се да не се стига до замърсяване, да знаем, че всяка подадена ръка е ценна, и най-вече – да пазим”, коментира кметът Паунов.

“Нека покажем, че сме добросъвестни граждани и с общи усилия да почистим нашия прекрасен град!”, допълни председателят на местния парламент Иван Андонов. На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. През годините той се превърна в една от най-мащабните кампании, посветени на опазването на природата и в международна платформа за вдъхновение и промяна на световно ниво.

RELATED ARTICLES

Most Popular